Івано-Франківськ

Інсульт: на які безоплатні послуги має право пацієнт

Якщо від вас вимагають оплатити лікування, зверніться з письмовою скаргою до керівника медичного закладу.

Інсульт: на які безоплатні послуги має право пацієнт

Інсульт: за Програмою медичних гарантій НСЗУ оплачує діагностику інсульту, надання першої допомоги, лікування та реабілітацію у гострому періоді, а також харчування в умовах стаціонару. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я, пише ПІК.

“Пам’ятайте, що направлення від сімейного лікаря пацієнтам з підозрою на інсульт не потрібне. НСЗУ також оплачує вторинну профілактику інсульту для зниження ризику рецидиву. Призначені лікарем препарати також можна буде отримати безоплатно або з невеликою доплатою”, – йдеться у повідомленні.

Знайти повний перелік безоплатних для пацієнтів з інсультом послуг ви можете за посиланням (пункт 9): https://bit.ly/3PSJWQJ.

“Якщо від вас вимагають оплатити лікування або ж повернути кошти за надане лікування інсульту, зверніться з письмовою скаргою до керівника медичного закладу. Якщо це не допоможе, напишіть скаргу до Департаменту охорони здоров’я у вашому місті чи регіоні”, – додають в установі.

Не вдається розв’язати проблему на місцевому рівні – подайте скаргу до НСЗУ через контакт-центр за номером 16-77 або листом на поштову адресу: м. Київ, пр-т Степана Бандери, 19, індекс 04073, або на електронну адресу info@nszu.gov.ua.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено