Івано-Франківськ

Прем’єр Китаю не захотів зустрітися із Зеленським у Давосі

Це може свідчити про небажання Китаю домагатися припинення повномасштабної війни Росії проти України.

Прем'єр Китаю не захотів зустрітися із Зеленським у Давосі

Президент Володимир Зеленський у Швейцарії під час Давоського форуму не зміг зустрітись з прем′єр міністром Китаю Лі Цянем. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

Напередодні багатостороннього мирного саміту у швейцарських Альпах керівник апарату президента України Андрій Єрмак заявив, що Китаю вкрай необхідно приєднатися до мирних переговорів, і натякнув, що Зеленський матиме можливість поспілкуватися з прем’єр-міністром Китаю Лі Цянем.

“Зрештою, Україна не досягла жодних успіхів у залученні Китаю до переговорів, а Зеленський і Лі не змогли поспілкуватися”, – йдеться у повідомленні.

Рішення Китаю не зустрічатися з українцями виглядає навмисним, а не результатом проблеми з розкладом. Один високопоставлений американський чиновник заявив, що Пекін відхилив прохання Києва про зустріч у певний момент під час їхніх спільних візитів до Швейцарії.

“Інший американський високопосадовець сказав, що Китай відмовився від будь-яких зустрічей після того, як Росія закликала його припинити дипломатичні контакти з Україною”, – зазначає видання з посиланням на анонімних посадовців.

У свою чергу український урядовець заперечив це та заявив, що в розкладі делегації не було жодної зустрічі з китайськими посадовцями і що Київ ніколи не просив про неї. Китайські чиновники не відповіли на запит про коментар.

Нагадаємо, що Зеленський і прем′єр Китаю перебували в Давосі, щоб зустрітися з іноземними колегами та виступити перед високопоставленою аудиторією форуму.

Вони виступили з дуже різними меседжами: Лі представив Китай як безпечне місце для інвестицій, незважаючи на його економічні негаразди, попутно докоряючи США, тоді як Зеленський розкритикував російського диктатора і згуртував союзників на підтримку України.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено