Івано-Франківськ

У багатопрофільних лікарнях України створять центри ментального здоров’я

Центри будуть одним із структурних підрозділів лікарень.

У багатопрофільних лікарнях України створять центри ментального здоров’я

У кожній кластерній лікарні в Україні планують створити центр ментального здоров’я, де пацієнти зможуть отримати психологічну допомогу. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише ПІК.

“Медична система переходить на новий етап – у кожній кластерній лікарні ми створюємо центри ментального здоров’я, у яких будуть і психологи, і психотерапевти, де можна буде отримати психологічну підтримку і допомогу. У новій Програмі медичних гарантійна 2024 рік передбачений пакет, за яким у кожному медзакладі має бути сформована команда ментального здоров’я”,– розповів Ляшко.

Також міністр зазначив, що вже готова госпітальна мережа. Зараз із медзакладами укладають угоди. Після завершення контрактування, Національна служба здоров’я України оприлюднить дашборди, на яких можна буде знайти ці лікарні.

Як додав міністр, інші лікарні, за умови відповідності вимогам НСЗУ, також можуть створити у себе центр ментального здоров’я.

“У майбутньому у рамках розбудови системи ментального здоров’я планують запровадити психологічну реабілітацію. У рамках санаторно-курортного лікування ми хочемо створити те, що допомагатиме відновлювати ментальне і психологічне здоров’я”, – сказав Ляшко.

Міністр також наголосив, що кількість бюджетних місць в університетах на спеціальність “клінічна психологія” у 2023-2024 роках зросте.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено