Івано-Франківськ

Вірус охопив земну кулю: в Антарктиці від пташиного грипу загинули десятки морських котиків

За словами експертів Британської антарктичної служби, ця трагедія стала “подією масової смертності”.

Вірус охопив земну кулю: в Антарктиці від пташиного грипу загинули десятки морських котиків

Зараз відомо, що десятки морських котиків загинули, причому багато хто з них, найімовірніше, – у віддалених бухтах і в морі. Тюлені та морські птахи живуть на одних і тих же пляжах, що дає вірусу можливість передаватися. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

Зазначається, що вірус охопив земну кулю, поширюючись через перелітних птахів. І це спричинило масову загибель кількох колоній морських птахів у Великій Британії.

“Будь-яке переміщення вірусу між птахами та ссавцями викликає занепокоєння у вчених, які уважно стежать за “побічними подіями” щодо будь-яких ознак його мутації”, – йдеться в матеріалі.

Вважається, що від цього вірусу загинули тисячі тюленів по всій Південній Америці, а також велика кількість норок та лисиць, які вирощуються в Європі для отримання хутра. Науковці попередили, що вірус вже виявлений у невеликої кількості ссавців у Великій Британії, включаючи тюленів та диких лисиць.

“Ці тварини мешкають в одному середовищі із птахами. Ми думаємо, що саме тому ці тварини заражені вірусом”, — прокоментували науковці.

Захисники природи очікували, що великий Південний океан зупинить поширення вірусу в Антарктиді та Південній Георгії, але в жовтні вірус був виявлений у трупах особин бурого поморника – великого морського птаха.

Нове дослідження APHA підтвердило наявність вірусу у чайок і антарктичних крячок, але в  пінгвінів він поки не спостерігається.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено