Івано-Франківськ

Стало відомо з якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки зброї

Зокрема, у листопаді Україна отримала американські системи протиповітряної оборони NASAMS, на які чекала з липня.

Стало відомо з якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки зброї

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброї, пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

“Про постачання України самохідних артилерійських установок CAESAR президент Франції Еммануель Макрон оголосив 22 квітня 2022 року. Через місяць, 24 травня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що САУ вже перебувають на передовій. У травні 2022-го Німеччина погодила передачу Україні САУ Panzerhaubitze 2000. Про їхню появу на полі бою міністр оборони України повідомив 21 червня”, – йдеться у повідомленні.

За кілька днів прибули американські системи реактивного залпового вогню HIMARS, обіцяні президентом США Джо Байденом 1 червня.

У липні 2022 року Україна отримала американські системи залпового вогню MLRS M270 від Британії та перші зенітні самохідні установки Gepard від Німеччини. Передати їх Німеччина обіцяла ще навесні, але виникли різні проблеми: з поданням заявки від уряду України, з боєприпасами та навчанням ЗСУ. Після того, як Німеччина вирішила проблему з боєприпасами, знайшовши постачальника у Норвегії, озброєння почали готувати для відправки.

У жовтні Україні дали зенітно-ракетні комплекси IRIS-T, переговори про них із Німеччиною розпочалися ще влітку. У лютому надійшли перші західні танки – Leopard 2 від Польщі.

193800 1 uk normal

У березні до України прибули системи протиповітряної оборони Patriot, про передачу яких США оголосили у грудні. А також британські танки Challenger 2. У травні США поставили БМП Bradley. Крім того, стало відомо, що Велика Британія передала крилаті ракети великої дальності Storm Shadow.

Наступна західна «новинка» була лише у серпні: Франція дала далекобійні ракети SCALP, обіцяні Макроном за місяць до того. У вересні минулого року Україна нарешті отримала американські танки Abrams – Байден оголосив про їх передачу ще у січні. А в жовтні Володимир Зеленський підтвердив, що Україна вже має далекобійні ракети ATACMS.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено