Івано-Франківськ

Вибори ректора Франківського медуніверситету: які очікування у претендентів (ФОТО)

Сьогодні ввечері офіційно оголосять ім’я нового ректора ІФНМУ.

MyCollages 2024 01 26T115619.798 scaled

У п’ятницю, 26 січня, в Івано-Франківському національному медичному університету стартував другий тур виборів ректора.

Голосування відбувається в головному корпусі вишу, і триватиме до 15:00.

Журналіст ПІК зустрівся із двома претендентами на посаду керівника медичного вишу і задав Роману Яцишину та Миколі Островському свої бліц-запитання:

Які Ваші очікування від результатів другого туру?

  • Роман Яцишин: «Головне очікування – все ж таки обрати ректора. Ми довго йшли до першого етапу, відміняли вибори, вони тягнулися довго. Нарешті вони були призначені, провели перший етап. На жаль, переможець не набрав відповідної кількості голосів, тому маємо другий етап. Чим довше цей процес буде тягнутися, тим довше буде без керівника вишу. Відповідно, в такій ситуації виникає чимало різних викликів, з якими треба боротися. Тому вже треба, щоб був керівник, була команда».
  • Микола Островський: «Очікування весни, яка має настати не тільки в нашому календарному році, а в весни, яка має настати в нашому Івано-Франківському національному медичному університеті. Я думаю, що колектив відчув оцю турбулентність змін в ходи виборчого процесу. І головне, що нам необхідно зробити, щоб колектив працював, щоб був спокійний, щоб не було складних думок. Щоб тому кандидату, який отримає перемогу, вдалося досягнути своїх цілей, згідно з програмою, яку він оприлюднив під час виборчого процесу».  

IMG 8930 2 scaled

Як Вам результати першого туру? Чи все пройшло в рамках законодавства?

  • Роман Яцишин: «Я дуже вдячний людям, які прийшли на вибори, а це понад 90 відсотків. Дуже вдячний людям, які голосували за мене. Я отримав достатньо високу підтримку, це означає, що, мабуть, правильно побудована програма. Я люблю з людьми працювати і хочу досягати успіхи для нашого університету. Адже зараз маємо виклики часу, з якими треба боротися. Те що не вистачило декілька голосів, для того, щоб перемогти у першому турі, це знака того, що недопрацював. Вважаю, що буду допрацьовувати разом із командою після перемоги».
  • Микола Островський: «Абсолютно прозорі вибори, абсолютно прозорий перший тур. Я думаю, що такий заклад національного рівня, така перлина в короні вищих навчальних медичних закладів, які підпорядковуються Міністерства охорони здоров’я, не могла би по іншому провести свій виборчий процес. Тому, сподіваюся, що й другий тур аналогічно буде абсолютно без порушень, все прозоро, щоб всі кандидати були з посмішками. Я думаю, що кожен, хто йде у вибори, його головна мета – сприйняти той вибір, який зробить колектив. Тому я дуже задоволений результатами першого туру. Успішно розпочали другий тур».

IMG 8809 2 scaled

Якими будуть Ваші перші кроки у разі обрання на посаду?

  • Роман Яцишин: «Зібрати команду, розписати чіткі завдання і виконувати їх разом з усіма. Треба закатати рукава і працювати. В нас є дуже багато завдань, які потрібно виконати. Вже і одразу».
  • Микола Островський: «Мої перші кроки – це виконання моєї виборчої прогарами. По дорозі на роботу, мабуть, варто зайти в катедру, якщо це центральний корпус, а після – виконувати усі ті речі, які прописані чітко в програмі. Я маю дуже потужні починання за час роботи виконувача обов’язків ректора. Треба їх продовжувати, треба сприйняти позитивні пункти з програми двох інших кандидатів, і я у своєму зверненні до виборців я це задекларував. І разом, об’єднавши всі зусилля, й тих кандидатів, які вже не приймають участь у виборчих процесів, і наших з Романом Івановичем (Яцишиним, – ред.) з посмішкою йти вперед».

6 7 scaled

Нагадаємо, за підсумками голосування у першому турі професор Роман Яцишин набрав 557 голосів (48%), а для перемоги необхідно (50%+1 голос). Натомість за професора Миколу Островського віддали 385 голосів (37%).

Відомо, що участь у голосуванні взяли понад 1000 виборців.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено