Івано-Франківськ

Ракетна атака, дрони для військових та син Гринкевича: ТОП-10 новин тижня за 22-28 січня

Пропонуємо новини за четвертий тиждень 2024 року.

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 22-28 січня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

Масована ракетна атака

photo 2024 01 23 09 01 25 2 scaled
Вранці, 23 січня, Росія завдала масованого ракетного удару по території України. Загинули п’ятеро людей, ще щонайменше 40 постраждали.

У Києві внаслідок ракетного удару виникли кілька пожежа у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах.

“Одна людина загинула, є постраждалі цивільні. Пошкоджені дві багатоповерхівки, приватна будівля, автомобілі“, – йдеться у повідомленні.

У Бучанському районі Київської області пошкоджені два багатоповерхові будинки, приватний будинок, господарчі споруди та автомобілі. Постраждали троє людей.

У Дніпропетровській області внаслідок атаки по Павлограду загинула людина, ще одна – травмована.

Окупанти також вдарили ракетами у дві багатоповерхівки у Харкові. Троє людей загинули, ще близько 30 постраждали.

Падіння Іл-76 в РФ

Падіння Іл-76 в РФ: в Україні відреагували на заяви росіян про полонених

24 січня у Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76

У Міноборони України заявили, що поки не можуть підтвердити причетність ЗСУ до падіння російського Іл-76, а також інформацію про те, що на його борту були українські військовополонені.

Російські ЗМІ після падіння літака, посилаючись на заяву Міноборони РФ, повідомили, в літаку нібито були 65 українських військовополонених, яких везли на обмін.

Смертельна ДТП

417451912 376482178359351 8303895562793044954 n scaled

На переїзді залізничного сполучення Єзупіль – Ямниця, поблизу села Ямниця легковик зіткнувся з потягом.

“68 – річний водій автомобіля «Renault Kangoo»,   місцевий мешканець, здійснюючи рух проїзною частиною,  проігнорував заборонний сигнал світлофора і  виїхав на залізничний переїзд”, – зазначили у поліції Івано-Франківщини.

Легковик зіткнувся із пасажирським потягом, сполученням Чернівці – Полтава, яким керував мешканець Львівщини. Водія автомобіля доставили до лікарні, однак від отриманих травм він помер.

Калуш став заручником «Карпатнафтохіму»

Калуш став заручником «Карпатнафтохіму»: чим це загрожує місту та чому ОВА ніяк не реагує на проблему

Калуш може опинитися на межі техногенної катастрофи через проблеми приватного підприємства «Карпатнафтохім», на якому вже півтора року ведуться певні слідчі дії. Про це наголосив міський голова Андрій Найда.

Через неможливість оплати підприємство вже відключили від електроенергії. Зараз вони на благодійних засадах користуються електроенергією Калуської ТЕЦ. Проте це можливо, поки триває опалювальний сезон.

За словами Найди, відповідно до закону України «Про критичну інфраструктуру», Рада оборони, ОВА, СБУ і ряд інших міністерств є відповідальними за те, щоб об’єкти критичної інфраструктури працювали. Він також назвав до яких ризиків призведе ситуація на «Карпатнафтохімі» для міста:

«Якщо не дай Бог будуть відключені очисні споруди на «Карпатнафтохім», це призведе до зупинки водопостачання в місті, зупинки комунальних котелень, і зупинки роботи Калуської ТЕЦ, бо і вона не буде отримувати воду на підживлення».

Андрій Найда обурений бездіяльністю Калуської РДА та обласної військової адміністрації, коли проблема вимагає негайного вирішення.

Заховатися не вдалося

В Одесі затримали сина львівського бізнесмена Гринкевича, який ховався від слідства (ФОТО, ВІДЕО)

В Одесі працівники ДБР затримали Романа Гринкевича, сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який ухилився від органів досудового розслідування.

Його батька підозрюють в організації злочинної організації, яка протиправно заволоділа бюджетними коштами. Розмір збитків Міністерства оборони України складає понад 934 млн гривень.

Затриманому, як і його батьку, повідомили про підозру, однак кілька днів йому вдавалося переховуватися від правосуддя. За оперативною інформацією, Гринкевич молодший намагався домовитись щодо незаконного перетину державного кордону України аби надалі сховатися від правоохоронних органів України в одній із країн ЄС.

Шахрайська схема

Жителька Долини втратила 6 тисяч гривень: яку схему використали шахраї

Жителька Долини стала жертвою аферистів, які скористалися схемою “допомога від держави”. Жінка перейшла за посиланнями, які їй надіслали аферисти та ввела свої персональні дані для отримання коштів. 

“В подальшому в телефонній розмові із жінкою, аферисти дізналися код підтвердження, який їй надійшов у повідомленні. Тим самим отримали доступом до її банківської картки, звідки зняли 67000 гривень”, –йдеться у повідомленні.

Множинне громадянство та історичні території
1705909776 5234 scaled

Президент Володимир Зеленський повідомив, що вносить до Верховної Ради проєкт закону щодо запровадження в Україні множинного громадянства.

За словами Зеленського, це стосується українців з усіх куточків землі, які в різні хвилі еміграції вимушено залишили рідну землю, а також іноземних добровольців, які захищають Україну.

Президент України Володимир Зеленський також повідомив, що підписав указ “Про історично населені українцями території російської федерації”.

“Сьогодні мною підписано указ “Про історично населені українцями території російської федерації”. Це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього”сказав Зеленський.

Дрони для військових

421702294 2329979020724872 5716763000474535890 n scaled

У селі Білі Ослави Надвірнянського району купили 29 дронів для українських військових. Під час благодійної коляди у селі зібралипонад 520 тисяч гривень для ЗСУ.

За ці кошти вирішили придбати дрони. Запити на них надійшли від захисників. Спільними зусиллями односельці придбали 28FPV-дронів та один “мавік”. 

Відновлення економіки

На Чернігівщині відбувся міжрегіональний форум. Він є фінальним етапом проєкту «Відновлення економіки на звільнених територіях».

На форумі зібралися представники малого та середнього бізнесу, громадськості, регіональної та центральної влади, щоб проговорити проблеми й виклики з якими стикнувся бізнес, а також дізнатися про можливості для бізнесу в час війни.

Як все відбувалося дивіться у відеосюжеті ПІК:


Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено