Івано-Франківськ

Роками б’ють на сполох: жителів Калущини закликають стерилізувати домашніх тварин

Зокрема, представники влади вирішили проводити роз'яснювальну роботу в селах Калуської та сусідніх громад.

Роками б'ють на сполох: жителів Калущини закликають стерилізувати домашніх тварин

Жителів Калущини закликають стерилізувати своїх домашніх улюбленців, щоб захистити їх від небажаного розмноження та низки захворювань. Про проблеми безпритульних тварин говорили у Калуській міській раді, пише ПІК.

“Насамперед мова йшла про контроль популяції тварин, який безумовно має бути гуманним. І дуже прикро, що сьогодні ми вкотре акцентуємо увагу на тому, що є люди, які продовжують позбуватися цуценят і кошенят. Тому зоозахисники, працівники комунальних служб роками б’ють на сполох і закликають скористатися в таких випадках стерилізацією”, – написав у Фейсбук мер міста Андрій Найда.

Він додав, що досягти сталого рівня популяції на окремо взятій території є практично неможливим. Про це свідчить, зокрема, багаторічний досвід «Дому Сірка» та калуських комунальників. Тому на зустріч також запросили представники сусідніх громад (Войнилівської, Новицької, Верхнянської, Брошнів-Осадської). 

“Відрадно, що в ході нашої розмови ми знайшли порозуміння зі всіма її учасниками. Тому на території сусідніх громад буде проведена інформаційно-агітаційна кампанія про важливість стерилізації”, – зазначив очільник Калуша.

Міський голова також зауважив, що щороку з місцевого бюджету виділяються кошти на ветеринарно-санітарне обслуговування та стерилізацію тварин. У 2021 – 348 тис. грн., у 2022 – 236 тис. грн. Торік з цією метою виділено 514 тис. грн.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено