Івано-Франківськ

Франківщина на другому місці після Київщини за кількістю нових котеджних містечок

Протягом року на ринок в області вийшло 34 нових проєкти. Зростання у відсотках склало 62,9%.

Франківщина на другому місці після Київщини за кількістю нових котеджних містечок

За кількістю нових містечок Івано-Франківщина обігнала Львівщину та Закарпаття, попереду – Київська область. Станом на перше лютого за даними компанії “РеалЕкспо” та бази порталу заміської нерухомості www.zagorodna.com в області було 88 котеджних містечок у порівнянні з 54 містечками на початку 2023 року, пише ПІК.

Уся активність на ринку котеджної нерухомості Івано-Франківської області сконцентрована в Івано-Франківську, Надвірнянському та Івано-Франківському районах.

  •  Перше місце за кількістю містечок у Івано-Франківського району: 42 містечка порівняно з 27 містечками у січні. Зростання протягом року склало 55,6%. Котеджні містечка є у Крихівцях, Лисці, Микитинцях, Новій Гуті, Угринові, Чернієвому, Чукалівці, Угорниках, Вовчинці. На частку району припадає 47,7% від усіх містечок у регіоні
  •    Друге місце за кількістю містечок у Надвірнянського району: 34 містечка проти 16 у січні. Кількість містечок зросла на 112,5%. Це один із найкращих екологічно-безпечних районів Прикарпаття з лісами, річками, горами. Котеджні містечка Поляниці, Татарова, Яблуниці, Микуличина та Яремче відносяться до бізнес-класу, тому ціни в них найвищі в області. На частку району припадає 38,64% від загальної кількості котеджних містечок в області.
  •     Третє місце за кількістю містечок у Івано-Франківська: 11 проєктів. Протягом року у місті не з’явилося жодного нового проєкту.
  •      Одне нове містечко з’явилося у Косівському районі у с. Пістинь.

Типи нерухомості в котеджних містечках Прикарпаття

  •      у 16 котеджних містечках основним типом нерухомості є дуплекси (на 6 містечок більше, ніж у січні);
  •      у 38 проектах – котеджі (на 18 містечок більше, ніж у січні);
  •      у 48 містечках – таунхауси (на 17 проектів більше, ніж у січні);

Де і що будують на заміському ринку?

Котежі та таунхауси в котеджних містечках в Івано-Франківській області будуються на відстані 2-15 км від обласного центру, мають площу від 63 до 267 кв.м, розташовані на земельних ділянках площею від 0,1 до 5 гектарів та мають прилеглі ділянки від 0 , 2 до 36 соток, розраховані на 4-106 домоволодінь. З цього слідує висновок: будують у регіоні невеликі комплекси на невеликих ділянках.
Будуються із газобетону, цегли.

Що стосується попиту, то попит залежить від розташування та стадії готовності. Попит у Надвірнянському районі залишився на колишньому рівні, в Івано-Франківську знизився на 10%, в Івано-Франківському районі містечками цікавляться переселенці.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено