Івано-Франківськ

Україна отримає позику від ЄБРР та Італії: на що спрямують

Кошти спрямовуються на закупівлю критично важливого обладнання для Дніпровської і Середньодніпровської гідроелектростанцій.

65d0ad320e13b

Європейський банк реконструкції та розвитку та Уряд Італії надають Україні позику в розмірі 200 мільйонів євро на відновлення та модернізацію потужностей гідроенергетики, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише ПІК.
“Це загальна кредитна лінія в розмірі 200 млн євро під державні гарантії. Кошти спрямовуються на закупівлю критично важливого обладнання для Дніпровської і Середньодніпровської гідроелектростанцій, а також для екстреної підтримки ліквідності компанії “Укргідроенерго””, – повідомив глава Уряду.
Він зазначив, що українська гідроенергетика через дії російських терористів втратила близько 2,5 тис. МВт потужностей, з яких понад 1,5 тис. МВт вже відновили.
“Відновлення триває, і завдяки підтримці партнерів воно прискориться. Гідрогенерація і надалі відіграватиме ключову роль у балансуванні енергосистеми України, забезпечуючи світло в оселях українців та на підприємствах. Дякую ЄБРР та Італії за незмінну солідарність і допомогу”, – пише Шмигаль.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено