Івано-Франківськ

Папа Римський зробив заяву до другої річниці війни в Україні

"Це війна, яка не лише спустошує цей регіон Європи, але й здіймає глобальну хвилю страху та ненависті", - заявив "римський

1 19

На площі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Франциск у неділю закликав до дипломатичного розв’язання повномасштабної війни в Україні.

Заклик до справедливого та тривалого миру понтифік приурочив до других роковин вторгнення РФ в Україну, пише Vatican News.

24 лютого ми зі скорботою згадували другі роковини початку повномасштабної війни в Україні. Війна не лише спустошує цей регіон Європи, але й здіймає глобальну хвилю страху та ненависті. Поновлюючи свою найщирішу прихильність мученицькому українському народові та молячись за всіх, особливо за численні невинні жертви, благаю віднайти ту дещицю людяності, яка допоможе створити умови для дипломатичного розв’язання в пошуках справедливого та тривалого миру”, – сказав він після молитви “Ангел Господній”.

Промовляючи до римлян і паломників, Папа Франциск заговорив про Україну одразу після благословення:

Як же багато жертв, поранених, руйнувань, страждань, сліз було протягом цього періоду, який стає жахливо довгим і кінця якого досі не видно”.

Також він згадав і про інші частини світу, що страждають від насильства, зокрема, в Ізраїлі, Палестині та в східній частині ДР Конго.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено