Івано-Франківськ

Цькування школяра, трагедія в Одесі та напади на перехожих: топ-10 новин тижня

Пропонуємо вам топ новин тижня 26 лютого - третього березня.

огляд

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 26 лютого третє березня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

Трагедія в Одесі

Наприкінці тижня Україні сколихнула трагедія в Одесі. Росіяни запустили “шахеди” та влучили в багатоповерхівку в Одесі, внаслідок чого зруйновані 18 квартир. 12 людей загинули, серед них двоє немовлят.

Фронт

Цього тижня стало відомо, що під час виконання бойового завдання у зіткненні з російськими окупантами героїчно загинули воїни 73-го морського центру спеціальних операцій. Вони забезпечували відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання воїни прийняли свій останній бій навічно залишившись в строю. Серед воїнів 73 морського центру ССО, що загинули, також прикарпатець Андрій Типусяк.

Також у Третій штурмовій бригаді повідомили, що вони вибили окупантів з Красногорівки на Донеччині. Як зазначається, напередодні російські окупанти атакували південно-східну частину Красногорівки та ввійшли до міста. Аби не дозволити ворогу закріпитися підрозділи Третьої окремої штурмової бригади, бійці 1-го та 2-го штурмових батальйонів здійснили бойову операцію із зачистки міста від сил ворога.

Окрім цього, на тижні стало відомо, що у лютому Повітряні Сили ЗСУ збили 13 російських літаків. Йдеться про 10 винищувачів-бомбардувальників Су-34, два винищувачі Су-35 і 1 літак далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50.

В Україні стався землетрус

210218 istockphoto 923504666

Першого березня Головний центр спеціального контролю зареєстрував землетрус у Полтавській області.

Землетрус відбувся з магнітудою 3,6 за шкалою Ріхтера.

Епіцентр землетрусу знаходиться в Решетилівському районі Полтавської області, на захід від м. Полтава, на глибині 10 км.

За класифікацією землетрусів відноситься до ледве відчутних. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах.

 “Купила” для сина висновок про непридатність до служби

vlk

Заступниця голови ВЛК в Івано-Франківському районному ТЦК за 1000 доларів США “купила” у колег висновок про непридатність до військової служби для сина.

На корупційній схемі викрили 50-річну мешканку Тисмениці, лікарку-отоларинголога, заступницю голови ВЛК при Івано-Франківському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

За даними слідства, лікарка підкупила членів ВЛК, аби внести у картку медобстеження її 27-річного сина недостовірні дані. Відтак комісія видала висновок про непридатність чоловіка до військової служби – його виключили з військового обліку.

Отоларингологині слідчі оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про зловживання впливом.

Наразі досудове розслідування триває.

Цькування школяра

37800383 2589348517757797 3622009211354873856 n scaled

Цього тижня в соцмережах з’явилося повідомлення про цькування однокласниками учня шостого класу. Трапилося це в ліцеї №4 Івано-Франківська.

Наразі поліцейські проводять перевірку за фактом булінгу щодо учня 6 – класу. До поліцейських звернулась мешканка Івано-Франківська, з проханням захистити сина від жорстокого поводження та психологічного насильства, які вчиняли над ним інші учні.

На директору ліцею склали адміністративний протокол за приховування факту булінгу щодо учня ліцею. 

Напади на перехожих у Франківську

Також у неділю стало відомо, що у Франківську діє група молодиків, які нападають на перехожих. Вони їх штовхають, пирскають газовим балончиком та б’ють. Це все знімають на відео. В основному зловмисники обирають літніх людей. Відео з такими діями поширили у місцевих телеграм-каналах.

У поліції кажуть, що до них ніхто не звертався через напади.

Поліція вже взялася за пошуки нападників та розпочала кримінальне провадження за фактом “хуліганство”. Особи зловмисників встановили. 

 

Прикарпаття у вогні

Понад 50 разів за тиждень на Прикарпатті гасили пожежі в екосистемах. Працівники ДСНС закликають громадян не спалювати суху траву та сміття!

Загоряння сухої рослинності виникає через порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках. Такі методи шкодять екосистемі, вбивають тварин, живу природу та призводять до загибелі людей!

За спалювання сухої рослинності та листя — адміністративна відповідальність і штраф від 3 060 до 6 120 грн.

Європарламент схвалив виділення Україні 50 млрд євро

64143a6a79772

Європейський парламент на пленарному засіданні у вівторок схвалив виділення пакета макрофінансової підтримки України обсягом 50 мільярдів євро.

З 1 лютого лідери ЄС подолали довготривалий спротив Угорщини і досягли домовленості про виділення допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро. Програма розрахована на чотири роки.

Профільні комітети Європарламенту підтримали рішення про створення програми допомоги 22 лютого. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн казала, що ЄС розраховує надати перші кошти Україні у березні.

єЧерга відтепер запрацює для водіїв легкових авто

630 360 1602418222 556

Уряд під час засідання 27 лютого ухвалив постанову, яка поширює електронну чергу і на водіїв легкових автомобілів.

«Невід’ємним елементом підвищення якості державного управління є реформа цифровізації. Ми продовжуємо масштабувати наш успішний проект єЧерга для зручного перетину кордонів», — відзначив прем’єр-міністр України.

За словами Шмигаля, за допомогою цього сервісу транспортні засоби перетнули кордон вже понад 800 тисяч разів.

Позитивні новини

alt

У Калуша з’явиться фірмовий торт – “калуський”. Випікатимуть його у пекарні «Матусин хлібчик», що відома серед калушан.

Калуський торт буде із солоною карамеллю, тому що в Калуші видобували сіль. Наразі працюють над створенням упакування для торта. Планується, що там буде зображена вишивка та бандерівський шлях – від Калуша до Угринова.

А чим ще хвалиться Калуш – дивіться у сюжеті ПІК.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено