Івано-Франківськ

iPhone 16: новини, ціна за чутками, дата випуску та інше

З iPhone 16 ми очікуємо більших змін, ніж з iPhone 15.

271264153 1698905647114933 8783753216504461118 n 1

Незважаючи на те, що моделі iPhone 15 та iPhone 15 Pro з’явилися на ринку лише декілька тижнів тому, вже з’являються перші чутки про випуск наступної серії – iPhone 16 у 2024 році. Здається неймовірним, але такі перспективи вже обговорюються!

Відзначимо, що після появи чуток ціни на Айфон 14 впали приблизно на 7%, то ж покупка цього преміум гаджета сьогодні доступніша, ніж будь-коли.

З iPhone 16 ми очікуємо більших змін, ніж з iPhone 15, тому ми зібрали для вас усі важливі чутки та звіти.

iPhone 16: дата випуску

Як і в попередні роки з релізами iPhone, очікується, що Apple представить і випустить серію iPhone 16 цієї осені.

За умови, що не виникне непередбачуваних затримок, подібних до тих, що сталися у 2020 році з представленням iPhone 12 у жовтні, ми з високою долею впевненості можемо очікувати дебют моделей iPhone 16 і iPhone 16 Pro вже у вересні. Ситуація, звісно, може змінитись, але станом на зараз, ми очікуємо, що нова серія iPhone від Apple буде анонсована у вересні 2024 року, якщо не станеться змін.

2 5

iPhone 16: ціна

Незважаючи на прогнози про підвищення цін на серію iPhone 15, збільшення вартості торкнулося лише iPhone 15 Pro Max. Ця модель тепер коштує від 1200 доларів за варіант з 256 ГБ, оскільки версія на 128 ГБ була вилучена з асортименту. Таким чином, iPhone 15 Pro Max став єдиною моделлю в серії, чия ціна зазнала зростання.

Попри те, що ціни на компоненти для iPhone 15 були високими, Apple вирішили не перекладати ці додаткові витрати на споживачів. Проте, у 2024 році ситуація може змінитися, і ми можемо очікувати невелике підвищення цін на усю лінійку iPhone 16.

Однак, точне збільшення ціни поки залишається невизначеним.

3 3

iPhone 16: дизайн

Здається, Apple розглядає можливість перегляду дизайну для базової версії iPhone 16, як повідомляє MacRumors, де представлено три різні концепти дизайну. Усі вони мають одну спільну рису: подвійна камера розташована вертикально, що, як припускають, призначено для зйомки об’ємного відео, оптимізованого для використання з гарнітурою Apple Vision Pro.

У кожного з трьох прототипів є свої унікальні особливості. Перший використовує дизайн камери а-ля iPhone X у формі таблетки, тоді як два інші пропонують індивідуальні лінзи, нагадуючи дизайн iPhone 12. Варіації включають і інновації в елементах керування: від універсальної кнопки гучності з тактильною віддачею до традиційних механічних кнопок гучності з додаванням сенсорної кнопки команд і нової кнопки захоплення.

4 2

MacRumors натякає, що найімовірніший варіант дизайну для iPhone 16 включатиме сенсорну кнопку дії, механічні кнопки регулювання гучності та інноваційну кнопку “Capture”. Зображення передбачають, що модель буде у чорному кольорі. З огляду на розміщення нової кнопки захоплення на правій стороні, антена mmWave отримає нове місцезнаходження на лівій стороні пристрою.

Ці прототипи також надають уявлення про можливу палітру кольорів для базової моделі iPhone 16, включаючи блідо-жовтий, рожевий та чорний варіанти. Оскільки Apple зазвичай пропонує широкий вибір кольорів, можна очікувати на додаткові варіанти.

5 3

Останні прототипи вносять дрібні зміни у дизайн кнопок дії та захоплення. Нововведеннями є зменшена кнопка дії, подібна до тієї, що вже присутня на iPhone 15 Pro. Кнопка захоплення, судячи з усього, відгукується на натискання і розташована у площині корпусу iPhone 16, що може свідчити про зміну підходу Apple до використання кнопки дії. 

Незважаючи на це, розміри iPhone 16 і iPhone 16 Plus, як очікується, залишаться такими ж, як і у попередніх моделей iPhone 15 і iPhone 15 Plus, тоді як лінійка Pro моделей отримає невелике збільшення. Прогнозується, що екран iPhone 16 Pro збільшиться з 6,1 дюйма до 6,3 дюймів, а дисплей iPhone 16 Pro Max – з 6,7 дюймів до імпозантних 6,9 дюймів.

6 3
Зі збільшенням діагоналі дисплеїв очікується, що габарити корпусу iPhone також зазнають легких змін, роблячи пристрої трохи вищими та ширшими порівняно з існуючими моделями iPhone 15 Pro, при цьому товщина залишатиметься незмінною. Відповідно, це призведе до незначного збільшення ваги апаратів.

Щодо екранів, повідомляється, що лінійка iPhone 16 впроваджуватиме технологію мікролінз у свої OLED-панелі, що сприятиме підвищенню яскравості дисплеїв та покращенню енергоефективності.

iPhone 16: характеристики

Для базової моделі iPhone 16 і iPhone 16 Plus ми повинні побачити чіп A17. Однак це може бути не той самий чіп A17 Pro, який зараз є в iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Apple, ймовірно, використовуватиме дешевший процес для стандартного чіпа «A17», який може потрапити до стандартних моделей iPhone 16.

7 3

Аналітик Джефф Пу вважає, що Apple піде іншим шляхом і просто використовуватиме назви A18 і A18 Pro для нових чіпів. Це означало б, що всі моделі iPhone 16 матимуть певну варіацію чіпа A18, а не A17, який можна розглядати як чіп «останнього покоління».

Незважаючи на те, що перегрів був проблемою для моделей iPhone 15 у день запуску , кажуть, що Apple працювала над новим тепловим дизайном , щоб допомогти з розсіюванням тепла. Це може бути у вигляді графенової теплової системи для базових моделей iPhone 16, тоді як iPhone 16 Pro може мати металевий корпус акумулятора. Зараз iPhone використовує мідь для радіаторів, але графен має вищу теплопровідність.

Ходять чутки, що Apple працює над власними чіпами для модемів 5G, але це станеться ще не у 2024 році. Натомість iPhone 16 Pro може використовувати модем Snapdragon X75 від Qualcomm для швидшого та ефективнішого підключення 5G. . Однак базова модель iPhone 16 продовжить використовувати чіп Qualcomm X70, який зараз є в iPhone 15. iPhone 16 також може мати технологію Wi-Fi 7, яка може отримувати принаймні 30 гігабіт на секунду, до 40 Гбіт/с.

8 2

iPhone 16: камери

Як було зазначено раніше, очікується, що базові моделі iPhone 16 і iPhone 16 Plus матимуть вертикально розташовану камеру, подібно до дизайну, властивого iPhone X чи iPhone 12. Тим часом, моделі iPhone 16 Pro збережуть конфігурацію з трьома лінзами.

Apple може внести значні удосконалення в камеру для iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, включно з новим ультраширококутним об’єктивом на 48 мегапікселів, що становить помітний прогрес порівняно з 12 мегапікселями на iPhone 15 Pro. Така ультраширококутна камера на 48 мегапікселів забезпечуватиме високу деталізацію знімків, особливо в умовах низької освітленості.

iPhone 16 Pro Max може бути оснащений вдосконаленим гібридним об’єктивом, який складатиметься з восьми елементів, включаючи два скляних та шість пластикових, для основної камери на 48 МП, а також для телеоб’єктива та ультраширококутного об’єктива. Особливо захопливі чутки свідчать, що моделі iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max пропонуватимуть щонайменше 5-кратне оптичне збільшення, що є нововведенням не лише для великої версії Max. Існує також можливість, що iPhone 16 Pro Max оснастять супер-телефото камерою, що забезпечить істотне покращення оптичного зуму, виділяючи Pro моделі ще більше.

9

iPhone 16: час автономної роботи

Як було зазначено раніше, очікується, що базові моделі iPhone 16 і iPhone 16 Plus матимуть вертикально розташовану камеру, подібно до дизайну, властивого iPhone X чи iPhone 12. Тим часом, моделі iPhone 16 Pro збережуть конфігурацію з трьома лінзами.

Apple може внести значні удосконалення в камеру для iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, включно з новим ультраширококутним об’єктивом на 48 мегапікселів, що становить помітний прогрес порівняно з 12 мегапікселями на iPhone 15 Pro. Така ультраширококутна камера на 48 мегапікселів забезпечуватиме високу деталізацію знімків, особливо в умовах низької освітленості.

iPhone 16 Pro Max може бути оснащений вдосконаленим гібридним об’єктивом, який складатиметься з восьми елементів, включаючи два скляних та шість пластикових, для основної камери на 48 МП, а також для телеоб’єктива та ультраширококутного об’єктива. Особливо захопливі чутки свідчать, що моделі iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max пропонуватимуть щонайменше 5-кратне оптичне збільшення, що є нововведенням не лише для великої версії Max. Існує також можливість, що iPhone 16 Pro Max оснастять супертелефото камерою, що забезпечить істотне покращення оптичного зуму, виділяючи Pro моделі ще більше.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено