Івано-Франківськ

Нарешті вдягне шлюбну каблучку: у Львові прооперували жінку з рідкісним синдромом кисті (ФОТО)

Тепер жінка, яка вже давно в шлюбі, мріє нарешті одягнути обручку на безіменний палець.

Lesya 2 scaled

Львівські медики прооперували 49-річну жінку з рідкісним синдромом кисті, який зустрічається лише в однієї людини на 100 тисяч.

Про це повідомили у Львівській міській раді, пише ПІК.

В дитинстві львів’янка сильно травмувала обидві кисті внаслідок падіння. В 17 років, аби виправити наслідки травми, Лесю прооперували. Утім втручання, на жаль, було невдалим.

“В неї розвинулась та сформувалась важка патологія – безіменні та середні пальці обидвох рук заклякли, перестали розгинатися, а згодом і взагалі зрослися. І лише зараз, 30 років потому, Леся наважилася довіритися лікарям”, – йдеться у повідомленні.

1 e6f82d25 scaled

Львівські медики діагностували в жінки синдром Ерлеса Данлоса, тобто аномалія розвитку сполучної тканини. Лікарі пояснюють: внаслідок перенесеної травми у пацієнтки виник важкий дефект обидвох кистей. Рубці на долонях знерухомили 3-ті та 4-ті фаланги, і з часом пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися.

“Аби відновити функцію кистей, хірурги провели складне втручання з використанням методики клаптя. Спершу медики звільнили м’які тканини від рубців і спайок, а далі взяли клапоть на променевій судині з власної м’якої тканиною пацієнтки і закрили ним дефект”, – зазначили в міськраді.

Операція тривала 6 годин та минула успішно. Зараз на жінку чекає тривала реабілітація, адже за довгі роки м’язи та сухожилля атрофувались. І, аби їх розпрацювати, треба щоденно займатися з фізичним терапевтом. А за місяць на неї чекає таке ж втручання на другій кисті.

Жінка не стримує усмішки та тішиться, що зможе здійснити свою мрію – нарешті одягнути на палець свою шлюбну каблучку та вперше в житті зробити манікюр.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено