Івано-Франківськ

Скільки українських біженців зараз перебуває у Великій Британії: оновлені дані

Англія продовжує бути місцем прихистку для українських біженців.

Українці стикаються із візовою аферою у Великій Британії: деталі

У Велику Британію в’їхало понад 200 тисяч українських біженців. Про це повідомила член палати лордів Британії Джей Скотт. За її словами, з них понад 108 тис. людей влаштувалися в Лондоні, ще півтори тисячі біженців перебувають у Північній Ірландії, а 5487 у Шотландії, пише ПІК.

«Станом на 5 березня 201,4 тис. осіб прибули до Великої Британії в рамках візових програм для громадян України, а не як біженці. 144,4 тис. з них отримали спонсорську допомогу в рамках програми «Дома для України»: 108,6 тис. людей перебуває в Англії, 1500 – у Північній Ірландії, 5847 – у Шотландії та 4200 – в Уельсі», – йдеться у повідомленні.

Також понад 20 тисяч українців були пропоновані урядом Шотландії, а понад три тисячі – урядом Уельсу. Дані були опубліковані у відповідь на відповідний запит члена палати лордів Девіда Віглі. Він поцікавився скільки українських біженців розселили на території держави.

До слова, уряд Великої Британії з 19 лютого припинив дію Програми допомоги сім’ям з України (Ukraine Family Scheme) – однієї з двох схем легального в’їзду українців, які тікають від наслідків повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено