Івано-Франківськ

Обстріли України: на територію яких держав залітали російські ракети та дрони

Щоразу такі інциденти закінчуються викликом російського посла та висловлюванням «занепокоєння». 

Росія продовжує перевіряти реакцію країн НАТО та «межі дозволеного», коли під час її атак на Україну дрони чи ракети залітають на територію країн Альянсу. Зокрема, вночі 24 березня повітряний простір Польщі вже вкотре порушила російська ракета.

Сьогодні стало відомо, що у Румунії, теж не вперше, знайшли уламки безпілотника. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

Обстріли України: на територію яких держав залітали російські ракети та дрони

Вночі 24 березня під час обстрілу України одна з російських ракет увійшла до повітряного простору Польщі в районі села Осердув у Люблінському воєводстві та пробула там 39 секунд. Як і всі інші рази, ракету не стали збивати, оскільки, як заявили в Міноборони, не було ознак її націленості на об’єкти на польській території.

Польща викликала російського посла, щоб вручити йому ноту протесту та вимагати пояснень. Оскільки цей інцидент далеко не перший, а реакція НАТО завжди була млявою, посол просто проігнорував виклик у МЗС та виїхав із країни. У Польщі це назвали «політичним дезертирством».

Молдова неодноразово стикалася з порушенням повітряного простору ракетами. Зокрема, двічі таке було восени 2022-го: після порушення повітряного простору Кишинів викликав посла рф, а після падіння фрагментів ракети вислав одного дипломата з країни.

5 грудня 2022 року в Молдові також впали фрагменти ракети С-300. Все обійшлося засудженням атак росії на Україну.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено