Івано-Франківськ

Суд щодо позбавлення “Лилика” статусу пам’ятки архітектури: позивач забрав позов, справу закрили

На підставі статті 189 КАС України відмовився від позову і попросив закрити провадження.

photo 2024 03 26 10 14 39 scaled 1

У четвер, 18 квітня, в Івано-Франківському окружному адміністративному суді відбулося засідання у справі Володимира Балагури проти департаменту містобудування та архітектури.

Нагадаємо, новий власник памʼятки архітектури – будинку на Шевченка 12, подав до суду, аби скасувати відмову департаменту архітектури та містобудування у наданні дозволу на реконструкцію будинку.

Реконструкція та перепланування будинку в статусі пам’ятки – неможливі, тож представник Балагури в суді намагається довести, що її статус – недійсний.

Представник позивача Євген Мануляк не з’являвся втретє на засідання, і знову через лікарняний. Натомість передав клопотання про закриття справи.

Очевидно, шукали інші способи після того, як дізналися про наказ Мінкульту від 15 березня про внесення Шевченка, 12 до державного реєстру”, – повідомила у соцмережі журналістка Ольга Суровська. 

На підставі статті 189 КАС України відмовився від позову і попросив закрити провадження.

До теми

Тим часом у Львові тривають суди по літньому кінотеатру “Трембіта” (пам’ятка архітектури місцевого значення №48), який власниця – Світлана Бородайко, намагається позбавити статусу пам’ятки. 

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено