Івано-Франківськ

На Надвірнянщині кіт, хворий на сказ, покусав господарів

 Захворювання виявили за результатами лабораторного дослідження.

etYh8yjVR

В Івано-Франківській області зафіксували сказ у кота, який належав жителю Пасічнянської сільської громади.

Про це йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби, пише ПІК.

“Спеціалісти Надвірнянського районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини та служби ветеринарної медицини району провели епізоотичне розслідування за даним випадком та встановили факт прямого контакту загиблої тварини з господарями (покуси, подряпини)”, – йдеться у повідомленні.

У зв’язку із цим, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія затвердила план заходів з ліквідації захворювання. Зокрема, територію, на якій виявили сказ, визнали неблагополучною та наклали карантинні обмеження.

До слова, 23 квітня Надвірнянська державна дільнична ветлікарня проведе щеплення тварин (собак, котів, коней, корів, овець та кіз) в домоволодіннях по вулиці Михайлюка та Шевченка у селищі Битків.

“Сказ несе загрозу життю людини при укусі зараженою твариною людини! Не закривайте подвір’я, а сприяйте проведенню щеплень тварин! Щеплення безкоштовні!”, – закликали прикарпатців.

Довідково:

Зараження людей сказом відбувається в основному при укусах та подряпинах інфікованої тварини або попаданні її слини на пошкоджену шкіру та/або слизові оболонки. Якщо вас укусила тварина – негайно зверніться до лікаря!

Ліків проти сказу не існує, у хвороби 100% летальність. Єдиний шанс врятуватись після укусу інфікованої тварини – екстрено вакцинуватись та ввести антирабічний імуноглобулін.

Антирабічна вакцина запобігає виникненню захворювання у 96–99% випадків.  Необхідно отримати 5 щеплень.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено