Івано-Франківськ

Ракетні удари, допомога від США, трудова експлуатація: ТОП-10 новин тижня за 22-28 квітня

Ряд актуальних та важливих подій, які варті повторного перегляду.

огляд

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 22-28 квітня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

Ракетні атаки

photo 2024 04 27 08 09 41 scaled

Протягом тижня армія рф не припиняла атакувати міста України “шахедами” та ракетами. Наприкінці, вночі 27 квітня, завдала комбінованого удару, ціллю атаки знову стали об’єкти критичної інфраструктури Івано-Франківщини, а також Львівщини та Дніпропетровщини.

На Прикарпатті внаслідок атаки відбулося пошкодження будівлі, а також виникла пожежа на площі понад 200 м. кв.

Під час цієї атаки всього ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного та морського базування.

Того ж дня росіяни вдарили ракетами біля лікарні у Харкові, у якій перебувала тисяча людей.

photo 2024 04 27 04 34 29 scaled

Ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу. Як додали у поліції, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Внаслідок обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, в якому на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та п’ять працівників лікарні.

Допомога для України

Конгрес

Верхня палата Конгресу США — Сенат — остаточно підтримала законопроєкт про допомогу Україні на понад 60 мільярдів доларів. “За” проголосували 79 конгресменів (з необхідних 51), “проти” — 18. Законопроєкт підписав Президент Джо Байден.

У перший пакет допомоги, зокрема, увійдуть ракети RIM-7 та AIM-9M для систем ППО, ракети для ПЗРК Stinger, стрілецька зброя та боєприпаси, у тому числі для боротьби з безпілотниками, боєприпаси для РСЗВ HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, бойові машини піхоти Bradley, протитанкові системи Javelin та AT-4, високоточні авіаційні боєприпаси, протипіхотні міни, прилади нічного бачення та інше обладнання.

На Івано-Франківщині виявили застосування трудової експлуатації

439857152 735226342107955 4867604888051381895 n scaled

Це виявили у закладі, де люди проходять реабілітацію від різного роду залежностей.

Під час опитування людей, які проходять реабілітацію, з’ясувалося, що їх утримують в закритих кімнатах із зачиненими вікнами, примушують до виконання різного роду робіт на території закладу, забирають паспорти та інші документи, обмежують свободу у пересуванні тощо.

Якщо пацієнти відмовлялися виконувати ту, чи іншу роботу, їх обмежували в солодкій їжі, курінні, забороняли спілкуватися з родичами, встановлювали позачергове прибирання, чи продовжували термін реабілітації у закладі.

На Закарпатті військовозобов’язаний помер дорогою в навчальний центр

46 main v1713865834

У Закарпатській області по дорозі у навчальний центр помер військовозобов’язаний чоловік. У нього стався епілептичний приступ. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав «Швидку допомогу», однак медики не встигли.

У ТЦК зазначили, що за даним фактом призначена службова перевірка.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у телеграм-каналі написав, що військовозобов’язаний був визнаний придатним. 

На Прикарпатті викрили масштабне наркоугрупування

На Прикарпатті викрили масштабне наркоугрупування: скільки заробляли ділки (ФОТО)

На Прикарпатті заблокували діяльність міжнародних наркозлочинців, які щомісяця збували на понад 50 млн грн амфетаміну.

Психотропи виготовляли у нарколабораторіях на території області. А необхідну сировину для виготовлення амфетаміну контрабандою ввозили з-за кордону. До угрупування входили шість мешканців області. 

Очолював злочинну групу рецидивіст, який раніше відбував покарання за наркозлочини. Він створив наркоугруповання вже перебуваючи під судом за нові злочини з наркотиками.

Правоохоронці задокументували збут психотропу через мережу міжнародних та загальноукраїнських Телеграм-каналів та Інтернет-магазині. За матеріалами СБУ по всій території України відбулося понад 10 затримань дилерів, які купували амфетамін у фігурантів через систему «закладок» та поштових відправлень з особливо великими обсягами речовини – від 1 до 10 кілограмів.

“Дитина на мільйон”

437684088 865726265590208 9040030572974994043 n scaled

У Дніпрі затримали жінку, яка намагалася продати дворічного сина за один мільйон гривень, який нібито заважав їй влаштовувати особисте життя. Вона не бажала виховувати та піклуватися про дитину.

Знайшовши жінку, підозрювана запропонувала передати їй сина за грошову винагороду у 1 млн грн. Її затримали під час передачі дитини.

Жінці повідомили про підозру за фактом торгівлі людьми. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Новий маршрут в Івано-Франківську

143792245 3796030897086631 6059200978935258467 o scaled

З першого травня на вулицях Івано-Франківська з’явиться новий маршрут – №26.

За таким маршрутом будуть курсувати два автобуси. 

Прямий напрямок: зупинка «вул. Дністровська (ЦУМ)» – вул. Дністровська, Василіянок, Галицька, Надрічна, набережна ім. В. Стефаника, вул. Мазепи – зупинка «Автостанція № 3». Зворотний напрямок: зупинка «Автостанція № 3» – вул. Мазепи, набережна ім. В. Стефаника, Надрічна, Галицька, Дністровська – зупинка «вул. Дністровська (ЦУМ)».

Зміни для водіїв

В Україні з першого січня подорожчають водійські права, іспити на права та реєстрація авто

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. 

Тепер водії повинні вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні за межами населених пунктів цілий рік. Нагадаємо, раніше подібна вимога існувала лише в осінньо-зимовий період – із 1 жовтня до 1 травня.

За порушення цієї норми передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

Донеччина – край кераміки

У Франківську презентували проєкт, який спрямований на виявлення та подолання проблем керамічної галузі. Основна ідея проєкту в підтримці керамістів Донеччини. Цей проєкт важливим кроком у відновленні економіки та культурного спадку регіону.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено