Івано-Франківськ

З якими продуктами не можна їсти шашлик: пояснення дієтологині

З приходом тепла в Україні стартував шашликовий сезон.

З якими продуктами не можна їсти шашлик: пояснення дієтологині

З якими продуктами шашлик не дуже добре засвоюється повідомила лікар-дієтолог Наталія Макієнко, пише  agronews.ua.

За словами фахівця, м’ясо потрібно вживати з великою кількістю свіжих овочів і зелені. А ось від маринаду, в якому використовується майонез, кефір і інша “молочка” краще відмовитися. Найбільш правильним рішенням буде використання газованої мінеральної води, цибулі, лимона, перцю і солі. А ось рибу перед смаженням можна змастити соєвим соусом, змішавши його з оливковою олією і різними спеціями.

Плюс до всього, Наталя Макієнко підкреслила, що м’ясо потрібно замочувати в маринаді не менше 3 годин, а рибу — 30 хвилин.

Також дієтолог зазначила, що шашлик не варто поєднувати з картоплею, макаронами, лавашем і хлібом, хоч це і дуже смачно.

“Білки та швидкі вуглеводи — найбільш згубне поєднання як для травлення, так і для фігури. Простіше кажучи, організм не розуміє, що йому потрібно переробляти в першу чергу і поки він розбирається, шашлик з картоплею лежать в вашому шлунку “мертвим” вантажем. Це може викликати сильний дискомфорт і порушення з боку травної системи”, – додала лікарка.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено