На Франківщині у ресторанно-готельному комплексі “Діброва”, що у селі Підгір’я 17 червня під час святкування випускного вечора отруїлися 10 людей. На сьогодні, 22 червня в медичному закладі перебуває 11 людей, із них 6 дітей до 17 років з діагнозом – гострий гастроентероколіт. Стан потерпілих середнього ступеня важкості, пише ПІК.
За інформацією Держпродспоживслужби області у вище вказаному закладі “Діброва” зафіксували ряд порушень, а саме:
- в закладі не впроваджено систему НАССР,
- відсутні документи на харчові продукти (товаро-транспортні накладні та сертифікати якості),
- відсутні на робочому місці особисті медичні книжки працівників закладу,
- не проведено гігієнічне навчання персоналу харчоблоку, відсутній журнал огляду рук персоналу на гнійничкові захворювання (журнал Здоров’я).
В підсумку заходу державного контролю прийняли рішення про усунення порушень та розпорядження про тимчасове припинення роботи ресторану та вилучення 48,530 кг харчових продуктів невідомого походження (через відсутність супровідних документів).
Окрім того, місцева поліція розпочала досудове розслідування по даному спалаху отруєння.
Читайте також у ПІК: