Івано-Франківськ

Мешканця Франківська намагалися завербувати російські спецслужби (ВІДЕО)

СБУ викрила спецслужби російської окупаційної влади на вербуванні ув’язненого українця.

630 360 1510800101 1474 sbu

Використання психологічного тиску та факту залежності в’язнів від адміністрації тюрми – так відбувалося вербування уродженця Донеччини, який зараз мешкає в Івано-Франківській області.

Тоді чоловік відбував покарання в одній із колоній у Горлівському районі Донецької області, пише ПІК.

За даними контррозвідки, незадовго до звільнення представник підконтрольного російським спецслужбам так званого «МДБ ДНР» запропонував засудженому співпрацю на шкоду інтересам України. Натомість пообіцяв швидке звільнення з-під варти та матеріальну винагороду в майбутньому.

Погодившись на конфіденційне співробітництво, чоловік отримав завдання зібрати інформацію про сили, засоби, місця дислокації, кількість техніки та чисельність підрозділів Збройних сил України в районі проведення ООС. Йшлося про підрозділи, які по ротації прибули на місце несення бойового чергування в один із населених пунктів поблизу лінії розмежування.

Зібрану інформацію чоловік повинен був передати через обумовлений канал зв’язку. Таким же чином мав отримати нові вказівки від свого куратора.

Однак, повернувшись на підконтрольну українській владі територію, він ніяких дій на виконання завдань ворожих спецслужб не вчинив та відмовився від продовження контактів з ними.

Громадянин повідомив українській спецслужбі про всі обставини свого вербування. Надав інформацію й про відомі йому факти щодо спроб вербування інших засуджених.

Івано-Франківський міський суд звільнив українського громадянина від відповідальності за вчинення державної зради. Оскільки чоловік не вчиняв жодних дій на виконання злочинного завдання і добровільно повідомив про спробу свого вербування.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено