Івано-Франківськ

17 років тому в Івано-Франківську стався “яєчний теракт” проти Януковича (ВІДЕО)

24 вересня 2004 року перша зустріч провладного кандидата в президенти з електоратом Прикарпаття закінчилась ще до її початку.
24142839

“24 вересня 2004 року став днем, коли зростання рейтингу кандидата в президенти Віктор Януковича припинилося. Країна побачила, що замість Залізного Господаря у виборах бере участь людина, котра впала від курячого яйця”, – пише “Історична правда”,повідомляє ПІК.

Як нагадує видання, 24 вересня 2004 року тодішній прем’єр-міністр України Віктор Янукович прилетів до Івано-Франківська, сів у автобус і поїхав на зустріч зі студентами Прикарпатського університету імені Стефаника. Біля універу Януковича зустріли дві групи студентів, які скандували “Ющенко!” – показово, що одна група нібито складалася з прихильників прем’єр-міністра.

В момент виходу кандидата з автобуса 17-річний студент-економіст Дмитро Романюк, обурений адмінресурсним впливом влади на студентів, кинув у Януковича яйце і влучив у груди. Віктор Федорович опустив очі на піджак, схопився за груди і впав. Охорона кинулася вивозити його геть.

Так закінчилася перша зустріч провладного кандидата в президенти з електоратом Прикарпаття.

Інцидент одразу ж почав обростати жахливими подробицями. Янукович нібито опинився у реанімації з “колаптоїдним станом”, ледь не зазнавши “патологічних змін”. Губернатор Прикарпаття Вишиванюк заявляв, що у прем’єра кинули два камені, Ганна Герман говорила про важкий тупий предмет, а тодішній радник Януковича Тарас Чорновіл – про камінь і яйце.

Показово, що в 2007 році Чорновіл говорив, що яєчний теракт був спланований в адмінстрації тодішнього президента Леоніда Кучми.

 

Та коли показали відео, воно стало справжнім відкриттям для суспільства. Виявляється, нічого не було, крім яйця. Сенсаційний сюжет наважився показати тільки один телеканал – 5-й. Всі інші слухняно обмежилися коментарями провладних політиків і міліції.

Сцену падіння Януковича продемонстрували також “Євроньюс” і НТВ, і саме звідти оцифроване відео перекочувало на “Українську правду” і сайт “Майдан”, стрімко ставши одним із перших відео-хітів УАнету (тоді ще не було ютюба, і для перегляду ролик доводилося спершу закачувати, як і інше відео часів тієї бурхливої виборчої кампанії).

Рейтинг 5-го каналу підскочив до небачених до того висот.

Читайте також: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено