Івано-Франківськ

У Франківській міськраді затвердили бюджет на 2024 рік: скільки коштів виділили на ЗСУ

Мер зазначив, що основні видатки спрямували на потреби військових та соціальні підтримки захисників.

У Франківській міськраді затвердили бюджет на 2024 рік: скільки коштів виділили на ЗСУ

У Франківській міській раді затвердили бюджет на 2024 рік. Із загального фонду, що складає 3,6 млрд серед пріоритетних витрат: 527 млн – на підтримку ЗСУ. Зокрема, 300 мільйонів гривень спрямують на обороноздатність. Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків, пише ПІК.

“Також тут 1,5 млн грн для підтримки добровольчих формувань- 1,5 млн.грн. 216 мільйонів гривень – на соціальну підтримку захисників. З основних – 100 мільйонів заклали на виплати на амуніцію, 63,6 мільйона – на виплати сімʼям загиблих захисників та учасників АТО, 20 мільйонів гривень – на одноразові виплати пораненим, яка у 24 році складе 30 тис грн., 18 мільйонів гривень – виплати на реабілітацію військових по 10 тис кожному”, – йдеться у повідомленні.

Також 55 млн заклали на реалізацію програми безбарʼєрного середовища.  Збільшується кількість людей з інвалідністю в тому числі через поранення захисників. Тому треба забезпечити інклюзивну інфраструктуру.

  • 125 млн – соціальні виплати. Зокрема, виплати онкохворим, мешканцям золотого віку, з нагоди народження дітей тощо.
  • 3 млн грн – стипендії для талановитих учнів, обдарованих студентів. Адже підтримувати талановиту молодь потрібно зараз як ніколи.
  • 1,5 млн грн – на оздоровлення дітей пільгових категорій
  • 1 млн 890 тис грн – на підтримку спортсменів (стипендії, виплати за визначні досягнення тощо) 82 млн грн заклали на забезпечення харчування дітей пільгових категорій.

“Також серед видатків – забезпечення роботи критичної інфраструктури, в т.ч. оплата енергоносіїв, пального для комунальної техніки, зарплат працівників медичної, освітньої галузі, комунальних підприємств тощо”, – додав Марцінків. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено