Івано-Франківськ

Троє мешканців Верховинщини переправляли “ухилянтів” через Карпати за кордон: що відомо (ФОТО)

«Бізнес» не припинявся навіть взимку, коли в горах небезпечно.

450549429 481976231143278 7070480414196348034 n scaled

Троє мешканців Верховинського району та один житель Буковини організували маршрут для “ухилянтів” високогір’ям Карпат.

Про це повідомили в поліції Івано-Франківщини, пише ПІК.

Організатор – 29-річний чоловік. Віг шукав «клієнтів», інструктував їх по маршруту, отримував та ділив кошти між співвиконавцями. Вони були за провідників, які супроводжували на маршруті охочих незаконно втекти за кордон.

“Загалом маршрут тривав щонайменше три дні високогір’ям та лісовими масивами. «Бізнес на ухилянтах» не припинявся навіть взимку, коли в горах небезпечно. Коштувала така «мандрівка» спершу 3500 доларів США. Невдовзі сума зросла до 5000 доларів”, – йдеться у повідомленні.

Загалом правоохоронцям вдалося задокументувати незаконний перетин трьох військовозобов’язаних чоловіків та роль кожного з учасників злочинної групи в протиправній діяльності.

Під час обшуків в помешканнях та автомобілях чоловіків поліцейські виявили та вилучили гроші, отримані від протиправної діяльності, телефони, чорнові записи тощо.

Організатора злочинної групи затримали. Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Іншим зловмисникам оголосили підозру за ч. 3.ст. 332 Кримінального кодексу заочно.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено