Івано-Франківськ

Олімпіада-2024, 4-й день: медальний залік та результати українців

30 липня було розіграно 11 комплектів медалей. Україна претендувала лише на одну нагороду – за неї боролася жіноча збірна України

getty 2163938130 scaled

30 липня було розіграно 11 комплектів медалей. Україна претендувала лише на одну нагороду – за неї боролася жіноча збірна України з фехтування на шпагах, яка розпочала виступи з чвертьфіналу, але одразу ж поступилася Китаю і втратила шанси на медаль.

Також цього дня матч заключного туру групового етапу провела збірна України з футболу. Команда Руслана Ротаня програла Аргентині та не зуміла вийти до плейоф.

У тенісному жіночому турнірі Еліна Світоліна поступилася чинній чемпіонці Wimbledon чешці Барборі Крейчиковій з рахунком 6:7, 6:2, 4:6. Натомість Марта Костюк здобула вольову перемогу над восьмою ракеткою світу Марією Саккарі з Греції та пройшла до чвертьфіналу, де зіграє з хорваткою Донною Векич.

Український боксер Олександр Хижняк пройшов до чвертьфіналу, роздільним рішенням суддів здолавши уродженця України Пилипа Акілова, який представляє Угорщину.

Медальний залік

Після чотирьох змагальних днів Олімпійських ігор у Парижі в медальному заліку лідирує Японія, яка здобула 7 золотих, 2 срібні й 4 бронзові медалі. Другим йде Китай (6-6-2). Австралія – третя (6-4-1).

США завоювали найбільшу кількість медалей на Олімпіаді – 26 (4-11-11), але займають 6 позицію.

Україна – на 35-му місці. 29 липня українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан виборола бронзу. Поки що це єдина медаль для нашої країни.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено