Івано-Франківськ

Понад чотири тисячі прикарпатців взяли участь у суспільно корисних роботах

До суспільно корисних робіт залучають зареєстрованих безробітних та інших незайнятих людей, зокрема переселенців.

shablon sajt 5 scaled

В рамках урядового проекту «Армія відновлення» за період з березня 2023 по серпень 2024 Івано-Франківська обласна служба зайнятості залучила чотири тисячі 230 людей з тих, хто зареєстровані, як безробітні, в тому числі 855 внутрішньо переміщених осіб, пише ПІК.

Найчастіше безробітних Івано-Франківщини залучають до виконання таких видів суспільно корисних робіт, як:

  • надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам середовища;
  • заготівля дров для опалювального сезону;
  • ремонт і будівництво житлових приміщень; надання послуг в пунктах незламності;
  • організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій;
  • роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації.

До суспільно корисних робіт залучаються зареєстровані безробітні та інші незайняті особи, зокрема внутрішньо переміщені, та працівники функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств, за домовленістю з керівниками. Також до участі в суспільно корисних роботах можуть долучатися незайняті внутрішньо переміщені особи працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного.

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними особами укладається строковий трудовий договір й вони отримують оплату праці.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено