Івано-Франківськ

Світовий вектор: у Франківському драмтеатрі розповіли, яким буде новий 86-й сезон (ФОТО)

Перші прем'єрні вистави на глядачів чекають вже на початку вересня.

photo 5361560237586373675 y scaled

27 серпня Івано-Франківський національний академічний театр провів пресконференцію з нагоди відкриття 86-го театрального сезону. Традицію відкривати театральний сезон в День народження Івана Франка – патрона нашого міста і театру – започаткували торік, повідомляє ПІК.

«Цей сезон далі буде складатися з традиційних вистав, а також матиме вже не європейський, а світовий вектор», – зазначив генеральний директор театру Ростислав Держипільський.

За його словами, у новому сезоні театр продовжить співпрацю з цікавими режисерами Європи та України, а також поїде на гастролі до Польщі з драмою «Дзяди». Розглядають запрошення й від інших європейських партнерів.

«Також ми підтримуємо своїх колег з театрів, котрі сьогодні на лінії вогню. Сьогодні, 27 серпня, на глядачів чекає постановка, що захоплює своєю автентичною прозаічністю й магічним символізмом  – автентична забава «Гуцульське весілє», – додав він. 

Щодо премʼєр, то перша з них вже скоро -11 і 12 вересня. Це вистава «1975» від Томі Янежича та постановочної групи зі Словенії у жанровому визначенні «документальної вигадки кількох поколінь».

photo 5361560237586373671 y scaled

Наступною новинкою буде українська класика – «Наталка-Полтавка» І.Котляревського. Її ставитимуть Ростислав Держипільський та Назарій Панів. За словами останнього:

«Війна стала приводом до того, що ми уважно і вдумливо почали вчитуватися в рідне українське, бо ми нарешті зрозуміли, що українська класика може бути у тренді, може захоплювати та дивувати творчу уяву митця. «Наталку-Полтавку» ми поставимо як рок-мюзикл».

Ростислав Держипільський також розповів, що театр має домовленість з режисером з Ізраїлю Гаді Роллом. Він ставить у Європі, та є викладачем акторської майстерності у Королівській академії в Лондоні. Гаді Ролл запропонував працювати над трагікомедією «Чекаючи на Годо» Самюеля Беккета. Премʼєра запланована на березень 2025 року.

До зимових свят – Різдва та Миколая, Франківський драмтеатр створить казку для найменших глядачів.

Ростислав Держипільський також додав, що має потребу звернутися до особистості Шевченка, щоб «ми всі віднайшли його справжнього – розуміти геніальність нашого пророка, не говорили про нього штампами, а точно знали ким він є для українців».

Також у планах театру опрацювати тему про сумнозвісне «мертве» село Озерце в Галицькому районі. Відтак планують створити імпульсивну виставу про це село.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено