Івано-Франківськ

Бив та принижував курсантів: у Львові судитимуть ексначальника курсу Академії сухопутних військ

ДБР у взаємодії з СБУ повідомили йому про підозру у червні цього року. 

44Бив та принижував курсантів: у Львові судитимуть ексначальника курсу Академії сухопутних військ

У Львові передали до суду справу щодо колишнього начальника навчального курсу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, який бив та принижував студентів. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, пише ПІК.

“Офіцер майже два роки бив та принижував курсантів, намагаючись «навчити» їх дисципліни та порядку. Це відбувалося на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області. «Наставник» так залякав курсантів, що ті мовчки зносили усі знущання і не розповідали про них ані батькам, ані психологу”, – йдеться у повідомленні.

Про «виховні методи» стало відомо лише у березні цього року, після того, як один з курсантів, який був свідком свавілля викладача, поскаржився до слідчої комісії Верховної Ради. Після цього було зареєстровано кримінальне провадження. Відомо, що він застосував силу щодо дев’ятьох курсантів, яких бив по голові та в інші частини тіла. Бив він не лише руками, а й прикладом зброї та ременем.

“Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі, помилки в журналі або те, що курсант повільно заповнює документи чи видає зброю. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед усім курсом, бо той через куріння спізнився на шикування”, – додають у ДБР.

За клопотанням ДБР суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю застави. Фігурант сплатив суму застави – 908,4 тис. грн. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено