Івано-Франківськ

Які продукти найбільше подорожчали та подешевшали на Прикарпатті у серпні

У серпні приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,2% зафіксували у всіх регіонах України.

Які продукти найбільше подорожчали та подешевшали на Прикарпатті у серпні

На Прикарпатті у серпні цього року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%. Найбільше (на 5,9% та 5,6%) подорожчали яйця та овочі. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“На 5,0–0,5% підвищилися ціни на макаронні вироби, продукти переробки зернових, свинину, рис, маргарин, сири і м’який сир (творог), рибу та продукти з риби, масло, молоко, м’ясо птиці, цукор. Водночас на 8,7% подешевшали фрукти, на 1,0–0,3% знизилися ціни на соняшникову олію, кисломолочну продукцію, яловичину,
сметану”, – йдеться у повідомленні.

Підвищення цін на алкоголь та тютюнові вироби на 0,8% в основному зумовлене подорожчанням тютюнових виробів на 1,3%. Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,7% відбулося за рахунок подорожчання
фармацевтичної продукції на 1,1%.

“Ціни на транспорт підвищилися на 0,5% в основному через подорожчання запасних частин на 3,7%, автомобілів на 0,5%, а також проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 0,3%. У сфері зв’язку подорожчали послуги мобільного зв’язку на 1,0% та мобільні телефони – на 0,4%”, – додають в установі.

Послуги ресторанів та готелів зросли на 2,3%, зокрема ресторанів на 3,2%, кафе – на 3,1%, закладів швидкого харчування – на 1,5%.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено