Івано-Франківськ

У “Прикарпаттяобленерго” розповіли про ситуацію з електропостачанням після ворожої атаки

Енергетики радять не перенавантажувати мережу, щоб уникнути аварійних систем.

202711 1 large scaled

У ніч на 26 вересня під час ворожої атаки в Івано-Франківській громаді були пошкоджені високовольтні мережі та інше енергетичне обладнання.

Унаслідок атаки знеструмленими були мешканці центральної частини Івано-Франківська та його околиці, зазначили в “Прикарпаттяобленерго”. 

Активні роботи з ліквідації аварії розпочалися о 08:00, після чого для жителів центру міста подача електроенергії відновилася об 11:20. Інша частина мешканців повністю була перезаживлена о 13:20.

Над відновленням електропостачання працювали понад п’ять годин, залучивши виїзні бригади та додатково обласних і районних диспетчерів.

Попри те, що у всіх франківців зараз є світло, енергетики просять не перевантажувати мережі роботою потужних електроприладів.

“Унаслідок атаки на енергообʼєкти зараз надійність електропостачання знижена. У випадку перенавантаження системи можуть виникнути аварійні ситуації і, як наслідок, – аварійні вимкнення. Тож просимо користуватися електротехнікою ощадливо та мінімізувати споживання в «пікові» години”, – закликали в обленерго.

Нагадаємо, як інформувала ПІК, через ворожу нічну атаку в Івано-Франківській громаді пошкоджень зазнали електромережі. Знеструмленими були вулиці Незалежності, Коновальця, Січових Стрільців, Степана Бандери та деякі з прилеглих. Без світла залишилися близько 1000 абонентів міста.

Більше про нічну атаку ворога читайте за посиланнями:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено