Івано-Франківськ

У Туреччині гіди возять туристів до неіснуючих пам’яток

Більшість туристів, не знаючи місцевості, не підозрюють про обман. 

У Туреччині гіди возять туристів до неіснуючих пам'яток

У Туреччині виявили найбільше шахрайство з іноземними туристами: гіди возили їх на липові екскурсії в неіснуючі визначні місця. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

“Каппадокія – історична область у центральній частині Туреччини, відома своїми унікальними ландшафтами та популярна серед мандрівників. Проте розслідування, проведене місцевими туристичними компаніями, виявило: деякі турфірми організують поїздки до неіснуючих об’єктів. Це пояснює, чому ціни на такі тури іноді виявляються нижчими за ринкові”, – йдеться у повідомленні.

Так, шахрайські агентства заманюють туристів низькими цінами, але замість знаменитих місць, таких як каньйон Іхлара, вели групи у подібні, але не автентичні локації. Популярне місто Гьореме в Каппадокії показували лише здалеку.

«Вони відвозять іноземних туристів у місце, недалеко від Іхлари, і говорять їм, що це Гьореме (знамените місто в історичній області Каппадокії, де зосереджено безліч печерних храмів візантійського періоду). І там про все розповідають. Деякі взагалі возять туристів у склади для лимонів і видають їх за підземне місто…», – розповіли експерти.

Крім того, туристів водили по занедбаних будинках, змушували забиратись на горище, представляючи будівлю як історичну пам’ятку. Експерти зазначають, що подібний обман завдає шкоди як репутації Каппадокії, так й іміджу Туреччини загалом.

На їхню думку, ті, хто займається такими махінаціями, мають бути виявлені та покарані, оскільки це не тільки вводить в оману туристів, а й негативно позначається на доходах країни.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено