Івано-Франківськ

Чи можуть батьки самі обрати форму навчання для дітей?

Сьогодні доступні традиційна, дистанційна, екстернатна або домашня форми.

Батьки можуть самі обрати форму навчання для дітей.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться на сайті Кабміну, пише ПІК.

“Сьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання”, – зазначив прем’єр-міністр.

Шмигаль зауважив, що 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні. Однак у “червоних зонах” навчання відбуватиметься дистанційно.

“Також продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання”, -додав Денис Шмигаль.

Чи можуть батьки тимчасово перевести дитину на домашнє навчання? (розповіла Громадська організація “Батьківський контроль”)

1) Офіційна назва “домашнього навчання”, про яке питають батьки – “сімейна освіта”. Згідно із  Законом України “Про освіту” сімейна (домашня) форма здобуття освіти є рівноправною з іншими формами: очною, заочною, дистанційною, мережевою та іншими.

Зауважимо, що сімейне навчання означає, що відповідальність за якість навчання несуть батьки.

2) Практично це виглядає так: для переходу на сімейне навчання батьки пишуть заяву на ім’я директора школи, дитектор робить відповідний наказ.

3) Завуч повідомляє вчителів школи, що на електронну пошту дитини має надійти календарне планування на 2 місяці. Дитина за допомогою батьків вчиться за цим планом.

4) По закінченню цього терміну дитина приходить до школи, аби написати необхідні контрольні роботи і скласти тести, які б дозволили вчителям оцінити рівень знань і виставити відповідні оцінки.

Якщо дитина не може або не хоче приходити до школи, вона здає контрольні і тести дистаніційно.

5) Повернути дитину з сімейної форми на очну можна з двох причин:

  • На цьому може наполягати школа – якщо за результатами тестів виявиться, що рівень знань дитини вкрай незадовільний і батьки не змогли організувати навчання дитини на належному рівні. В цьому випадку школа стає на захист права дитини на освіту.
  • Друга причина – якщо батьки самі вирішили повернутися до очної форми навчання. В такому випадку пишеться відповідна заява – без жодних пояснень причини зміни рішення – і за 2 тижні дитина знову може відвідувати школу.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено