Комісія розʼяснила порядок проставлення у такому бюлетені позначки “плюс” (+) або “галочки” (✓), або іншої, що засвідчує волевиявлення виборця. А також – правильність написання порядкового номера кандидата в депутати від місцевої організації політичної партії, яку виборець підтримав. Окрім того, у документі наведено приклади правильного та неправильного заповнення виборчого бюлетеня.

Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають до 6 листопада.

Особливості місцевих виборів – 2020:

Згідно з Виборчим кодексом, 25 жовтня на місцевих виборах виборчі системи використовуватимуться в залежності від кількості виборців в територіальній громаді:

У територіальних громадах з кількістю виборців у 10 тисяч депутатів сільської, селищної, міської ради обиратимуть за мажоритарною системою в багатомандатних виборчих округах. У кожному такому окрузі при цьому може бути обрано не менше двох і не більше чотирьох депутатів.

У територіальних громадах з кількістю виборців 10 тисяч і більше депутатів обиратимуть за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах, на які поділяється єдиний багатомандатний виборчий округ.

Як правильно заповнити бюлетень, треба повчитися до виборів, щоб не зіпсувати його 25 жовтня.

До слова, за інформацією керівників Івано-Франківської обласної, районних та міських  виборчих комісій, які створені у  новоутворених районах Прикарпаття, 20 кандидатів у депутати та кандидат на посаду міського голови  у встановленні строки відмовились від балотування. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.