Івано-Франківськ

Мандри непомітним Івано-Франківськом: вулиця Біла (ФОТО)

Ці вулиці ви не знайдете в популярних довідниках та путівниках для туристів.

На перший погляд вони непомітні, втім, мають своє історичне, архітектурне та подекуди сакральне значення для колишнього Станіславова, а нині – Івано-Франківська, розповідає ПІК.

Розташування

У східній частині міста, в межах колишньої дільниці «Гірка», прямолінійна вулиця що сполучає вулиці Вовчинецька (через вулицю Каменярів) і вулицю Миру.

karta 1919
Мапа 1919 р.

Історія

Вулиця Біла заснована в другій половині ХХ ст. Колись ліворуч від сучасного місцезнаходження вулиці були так звані Вовчинецький та Кривий лани, що в оточенні земель громади «Гірка» належали Станіславському магістратові.

Згодом, на місці Вовчинецького лану було збудовано костел Христа Царя, а на Кривому лані – створили другий стадіон польського «Сокола» (свого часу від був відомий під назвою «Локомотив», а нині у розпорядження Теплокомуненерго).

Сучасний стан 

Вулиця налічує 27 будинків, переважно одно та дво-поверхові (від №3 до №29-А)

2367

Ось такий вигляд має вулиця Біла після капітального ремонту, який було проведено наприкінці 2017 року.

2200 кв. м. дорожнього полотна в ідеальному стані: було повністю знято й вивезено непридатний грунт, влаштовано нові шари основи із щебеню фракції 40х70 мм та піщано-щебеневої суміші з додаванням цементу, а потім вирівнюючий шар асфальтобетону середньою товщиною 3 см і верхній шар 5 см.

4 10b443eb44cb47fe9571219f11223409

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено