Івано-Франківськ

Захворів – сиди вдома! Тернополян застерігають від “трудового героїзму”

Мешканців Тернопільщини закликають не наражати на небезпеку себе й своїх близьких.

Якщо у людини грип чи підвищена температура краще залишитися вдома, а не йти на роботу. Грип швидко передається, тому так званий “трудовий героїзм” (коли людина хворою йде на роботу) лише сприятиме поширенню інфекції, радять в КНП “Тернопільська обласна дитяча  клінічна лікарня”, пише ПІК.

Тому варто дотримуватися елементарних правил, щоб не захворіти:

  • Уникайте близького контакту з хворим
    Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від хвороби.
  •  Прикривайте ніс та рот
    Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою рот та ніс — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
  •  Мийте руки
    Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
  •  Намагайтеся не торкатися обличчя
    На руках дуже багато мікробів. Торкаючись руками обличчя ви збільшуєте шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.
  •  Провітрюйте та дезинфікуйте приміщення
    Регулярно провітрюйте приміщення, ретельно очищайте та дезинфікуйте поверхні, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.
  •  Привчіть себе до корисних звичок
    Будьте фізично активними, уникайте стресу, висипайтеся, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.

До слова, за минулу добу в Тернопільській області виявили 226 хворих на коронавірус, 88 людей одужали, 308 померли. Найбільше хворих за добу виявили у Тернополі – 64 особи, Бережанський район – 36 осіб, Гусятинський – 12, Заліщицький – 19, Збаразький – 11, Тернопільський – 13, Чортківський – 35. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено