Івано-Франківськ

Пенсіонерам в Україні підвищать пенсії вже через два тижні

Перерахунок вплине на пенсіонерів трьох груп.

pppnne

В Україні підвищать пенсії уже в грудні, цей  перерахують буде діяти до 1 липня 2021 року, повідомляють Українські новини, пише ПІК.

Перерахунок вплине на три групи пенсіонерів.

Перша група: ті отримувачі пенсій, яким більше 60 років  – мінімальна пенсія збільшиться всього  на 57 грн (до 1769 грн). Всі, хто зараз отримує менше, можуть розраховувати на доплату до зазначеного рівня. Це перша група українців, які отримають надбавку.

Друга група: ті, хто заробив багато стажу. Згідно із законом “норма” – 30 років для чоловіків і 35 років для жінок. А якщо стаж вище, то передбачена надбавка в розмірі відсотка від прожиткового мінімуму. Наприклад, зараз жінка, маючи 40 років стажу, до основної пенсії отримує надбавку в 172 грн. А з наступного місяця – майже 177 грн.

Третя група нечисленна, але отримає відчутну прибавку – до 570 грн. Йдеться про тих українців, які мали великі зарплати (приблизно в 8 разів вище середньої), або вийшли на заслужений відпочинок за спеціальними правилами. Зараз розмір їх виплати обмежений 10 прожитковими мінімумами і становить 17 120 грн, а вже з 1 грудня їх виплата може скласти вже 17 690 грн.

Читайте також:

Щоб виконувати місію. Франківський священник став блогером під час лікування від коронавірусу

Ваш гороскоп на тиждень: 16 – 22 листопада

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено