Івано-Франківськ

На Коломийщині завершили проєкт зі створення лікувально-оздоровчого туризму

Головною точкою маршруту є санаторій "Золоті крилечка", який функціонує близько шести років у селі Пилипи.

Проєкт реалізували у Матеївецькій ОТГ.

  • У межах ініціативи у селах Пилипи, Тростянка, Кропивище створили три туристичні маршрути загальною протяжністю 41,5 км.
  • На карту проекту нанесли 94 локації, встановили 12 інформаційних стендів та 20 вказівників. Для зручності систему навігації інтегрували на Google Maps. Про це повідомляють у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, пише ПІК.

“Основний задум проектної ідеї полягав у тому, щоб створити цікаві маршрути (джерело Джуркут, оглядові майданчики, Золоті крилечка), пройшовши якими турист зможе оздоровитись”, – йдеться у повідомленні.

Експерти додають, що, по-друге, ідея мала на меті й створення економічного ефекту. Зокрема, нанесення на карту об’єктів господарської діяльності (сироварні, пасіки, цех з виробництва кахелю), щоб турист зміг зупинитись та придбати продукцію у місцевих виробників, таким чином залишивши кошти в громаді.

Староста сіл Пилипи, Тростянка, Кропивище Роман Пустовар говорить, що реалізація проекту тривала два місяці, а розвиток туризму є новим напрямом для його громади.

“Основним профілем розвитку нашої громади є сільське господарство. Втім, завдяки децентралізації подумали, що можемо розвивати й туризм. Ми створили три маршрути: велосипедні, кінні, пішохідні. Я думаю, що у подальшому розвиток туризму дасть хороший вплив на розвиток нашої території”, – каже Роман Пустовар.

Головною точкою маршруту є санаторій “Золоті крилечка”, який функціонує близько шести років у селі Пилипи. Тут розроблена унікальна 10-денна програма “Життя”, а завдяки лікам із вулика лікують жіноче та чоловіче безпліддя.

“Івано-Франківська область є єдиною найбільш екологічно чистою областю в Україні. Тому переконаний, що туристи обиратимуть для відпочинку саме Прикарпаття”, – зауважив  директор комплексу Віктор Кондрюк.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено