Івано-Франківськ

Було-стало: магазини-кафе Прикарпатський коровай в Івано-Франківську (ФОТО)

Радянський магазин-кафе «Прикарпатський коровай» урочисто відкрився 9 травня 1985 року у будинку №30 на вулиці Незалежності, що в Івано-Франківську. Височезне

MyCollages 2 scaled

Радянський магазин-кафе «Прикарпатський коровай» урочисто відкрився 9 травня 1985 року у будинку №30 на вулиці Незалежності, що в Івано-Франківську.

Височезне приміщення, від підлоги до стелі оздоблене деревом, багатство різьби, розписані тарелі, розкішні гуцульські люстри, а в центрі — справжня кахельна піч, у якій «грівся» український коровай. Ліворуч від печі стояли булочки, а праворуч – торти «Чорнослив», «Перлина» та «Горянка», писав свого часу “Галицький кореспондент”.

У цьому ж будинку через під’їзд працювало кафе від «Прикарпатського короваю», де можна було з’їсти солоденького та випити кави, соку чи молочного коктейлю (сьогодні там магазин мобільних телефонів, а раніше знаменитий горілчаний магазин “Тридцятка”).

Заклад настільки полюбився людям, що місті «Короваї» з’явилися ще чотири магазини-кафе: на вулиці Мазепи (біля медичного училища, на “сваях”), Вовчинецькій (навпроти заводу Позитрон/Родон), Хоткевича, у мікрорайоні Пасічна (між вулицямим Целевича та Тролейбусна).

Але у 1991 році «Прикарпатські короваї» припинили існування. Центральний заклад на “стометрівці” переробили під кафе «Рената».

ПІК пропонує поглянути, як змінилися приміщення, в яких раніше розміщувалися без перебільшення культові магазини-кафе:

MyCollages11 scaled

MyCollages 3 scaled

MyCollages 2 1 scaled

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено