Івано-Франківськ

Руслан Марцінків не брав участі у підписанні компромісу щодо ціни на тепло та гарячу воду для населення

Суттєві гарантії щодо тарифів отримали не тільки споживачі послуг, але й підприємства теплопостачання та влада на місцях.

148496083 264278805139330 9162214231442415136 o scaled

Ціна на тепло для населення  не зміниться. Як уже повідомляла ПІК, Кабмін, НКРЕКП, «Нафтогаз» та мери українських міст підписали сьогодні Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води українцям, пише ПІК.

Стало відомо, що від міських голів документ підписали мер Житомира Сергій Сухомлин, очільник Києва Віталій Кличко, міський голова Одеси Геннадій Труханов, мер Бучі Анатолій Федорук. За допомогою відеозв’язку на заході були присутні мер Дніпра Борис Філатов, очільник Львова Андрій Садовий та мер Маріуполя Вадим Бойченко. Як бачимо, Руслана Марцінківа не було ні серед одних, ні серед інших.

«Дуже важливо сьогодні, що ми досягли компромісу. Незалежно від політичних поглядів та партійної приналежності, вдалося об’єднати зусилля і уряду, й Офісу Президента, і мерів, щоб досягти спільного результату для наших людей», – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Згідно з підписаним документом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться.

Меморандум також передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його у домівки громадян упродовж усього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

Читайте також:

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено