Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині троє мешканців мають сплатити борг за доставку газу через суд

В січні справи понад 130 боржників за доставку газу передано до суду, ще 20 тис. отримали досудові повідомлення.

На Івано-Франківщині продовжують подавати на боржників газу до суду. Про це повідомляє АТ “Івано-Франківськгаз”, пише ПІК.

“В компанії передають до суду справи, незалежно від суми заборгованості. Якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не пише заяву на реструктуризацію боргу – має усі шанси сплачувати рахунки за розподіл газу у судовому порядку”, – йдеться у повідомленні.

На Івано-Франківщині продовжують подавати на боржників газу до суду.

Зокрема, цього року судом було задоволено заяви про стягнення боргу із мешканців села Раковець на Богородчанщині. Один споживач заборгував 2851 грн, інший – 2992 грн. Тепер односельцям доведеться сплатити судові витрати – 2,1 тис. грн, суму боргу вони уже сплатили. У випадку несвоєчасної оплати заборгованості,  вони ще й платитимуть за виконавчий збір – 10% від суми боргу.
 Крім того, щоб отримати судове рішення не обов’язково мати борг за розподіл у кілька тисяч грн. У цьому переконався мешканець смт Перегінськ. Його сума заборгованості становила 700 грн. Боржник рік не сплачував за доставку газу. Цього року довелося у судовому порядку.
Минулого року, кажуть газовики, стягувалися борги за доставку газу у судовому порядку і на суму менше ніж 500 грн.
Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено