Івано-Франківськ

На Прикарпатті фонд “Покуття” забезпечив три лікарні киснем

Наразі кисень надали трьом лікарням: Коломийській, Городенківській та Калуській ЦРЛ.

Наприкінці січня на Прикарпатті  різко зросла захворюваність на коронавірус. Критична ситуація у декількох районах, зокрема у Надвірнянському та Коломийському. Нещодавно ПІК повідомляла, що у Коломийській лікарні не вистачає місць для хворих, а велика кількість пацієнтів потребують кисневої дотації, тому зараз, як ніколи, є важливим достатній запас кисню. Наразі у лікарні працюють над розгортанням додаткових ліжкомісць з під’єднаним киснем. За добу Коломийська ЦРЛ використовує приблизно 1 – 1,5 тонни  препарату.

Благодійний фонд “Покуття” забезпечив три лікарні киснем для хворих, пише ПІК.

20210209165859 5854 1 scaled

20210209172159 9115 scaled

“Лише коли боремось з вірусом разом – тоді можемо перемогти. Вже близько двох місяців завдяки ініціативі Андрія Іванчука КНП «Коломийська районна лікарня» безкоштовно отримує кисень з калуського «Карпатнафтохіму». Заклад оплачує лише транспортування. Зекономлені кошти лікарня витрачає на інші так необхідні зараз медикаменти чи обладнання. Коломийська громада дякує Андрієві Іванчуку та Благодійному фонду “Покуття” за те, що разом долаємо цей виклик”,- подякував міський голова Коломиї Богдан Станіславський за забезпечення Коломийської ЦРЛ безкоштовним рідким киснем.

20210209172032 9043 scaled

До слова, кисень надають безплатно від початку грудня і до тепер. Стільки, скільки треба лікарням. Вже перетнули межу 150 тонн.Наразі трьом лікарням (Коломийська, Городенківський, Калуська ЦРЛ), але в планах збільшити кількість Виготовляється кисень в Карпатнафтохім (в Україні всього десь 5 заводів, які можуть виготовляти медичний кисень). А кошти, за які мали б закуповувати залишаються в лікарні.  На ринку 1 тонн кисню це 14 тис. грн.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено