Івано-Франківськ

Що робити, якщо без пари на День закоханих. Рекомендації франківської психологині

Спершу треба зрозуміти, що День Валентина не тільки привід зробити коханим приємність, а й комерційне свято.

foto9

Перед 14 лютого все наче натякає на День закоханих: валентинки й ведмедики у магазинах, реклама вечері при свічках у магазинах, ще й знайомі в активному пошуку подарунків для своїх обранців. Через таку атмосферу у людей без пари на фоні інших може з’явитися чи загоститися почуття самотності.

Як використати час, коли немає стосунків та як прогнати похмурі думки-  для читачів ПІКу розповіла психологиня Наталя Андрусів.

Все у нас в голові

Спершу треба зрозуміти, що День Валентина не тільки привід зробити коханим приємність, а й комерційне свято. Продавцям тематичних товарів і послуг вигідно й необхідно говорити, що кохання всюди. Та це не так. Чи не у кожного знайдеться знайомий чи знайома без пари. Також не слід перейматися, що у вас досі немає такого безхмарного, пристрасного й вічного почуття, про яке пишуть деякі знайомі та блогери у соцмережах. Це картинка, яку нам хочуть показати, а не те, як є насправді. 

“Треба фільтрувати інформацію, яку бачимо, навіть коли це стосується любові. Також визначте, для чого шукаєте пару. Щоб не бути наодинці 14 лютого, не вирізнятися від інших закоханих? Чи ви готові до зрілих, здорових стосунків, до яких треба готуватися й про які слід дбати? Коли розумієш свою ціль, то легше впоратися з емоціями. Це не завжди легко, та все у нас в голові”, – зауважила психологиня. 

 Друзі – якір, за який слід триматися

image001 158 scaled

Найважче у День закоханих тим, хто болісно проживає припинення стосунків, зраду, розлучення. Це треба перечекати, адже, як кажуть, час лікує і згодом стає легше. Щирі друзі частково можуть цьому зарадити. Інколи доречно просто разом помовчати, допомогти з побутовими справами чи зайнятися справою, яка приносить позитивні емоції. Вживати слова, які можуть нашкодити, теж не варто. Наприклад, не кажіть подрузі щось схоже на “ти хороша, а колишній ні”, бо ми не стаємо кращими за рахунок приниження інших. 

“Важливо, щоб у людини була підтримка. У такий час вона наче закопує себе у яму, тому потрібні люди, які допоможуть з неї вилізти. Друзі, близькі можуть стати тим якорем, за який слід триматися. Або ж варто звернутися за допомогою до психолога”, – додала Наталія.

Фахівчиня нагадує, що стороннім не варто розпитувати і давати порад щодо особистого життя знайомих без їхнього дозволу. Це нетактовно, а людині такі балачки можуть бути неприємними й навіть дратувати. Якщо це вам “лізуть у душу”, то варто виставити кордони між співрозмовником і собою, уникнути розмови чи перевести її на жарт. 

Не треба засуджувати інших, якщо їхнє особисте життя відрізняється від вашого. Комусь важливо на цьому етапі життя проводити час з коханим, а когось стосунки обтяжують і бути без пари комфортніше. 

a5cfeb7eb858a454222c6a713718c016 XL scaled

Важливо, знайти у своєму “сімейному статусі” переваги. Ось кілька варіантів, як можна розбавити вільні від стосунків будні і навіть День святого Валентина.  

  • Займайтесь саморозвитком. Доступ до інтернету дозволяє без проблем удосконалювати свої вміння чи здобути нову професію. Тут романтичні листування, кавування, прогулянки за руку з хлопцем чи дівчиною не стають на заваді. 
  • Готуйте себе до нових стосунків. Наталя Андрусів радить скласти два списки: перший із рисами свого ідеально партнера, другий – зі своїми. Потім їх порівняйте й визначте, чи треба щось покращити у собі. Це не так для того, щоб сподобатись комусь, а щоб зробити свій вклад у майбутні здорові стосунки.
  • Подорожуйте самі чи з друзями. Це розширює світогляд та дарує враження.
  • Якісно проводьте час з близькими і знайомтеся з новими людьми.
  • Готуйте, куштуйте нові страви.
  • Подивіться фільм, який відкладали на потім, прочитайте книгу.
  • Зробіть те, що давно хотіли спробувати, але бракувало часу.
  • Любіть та турбуйтеся про себе. Потіште себе квітами чи іншим подарунком. А час кохання ще прийде.

Публікацію підготувала Марія Гурецька.

Читайте також:

День святого Валентина: чи вважають його у Франківську дійсно святом (ВІДЕО)

На День закоханих – спа для двох в «Адам і Єва»

Як схуднути після свят. Поради дієтолога з Франківська

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено