Івано-Франківськ

На Франківщині відзначили 20-річчя об’явлення Погінської чудотворної ікони Богородиці

До Погінського монастиря отців василіан традиційно, в першу неділю місяця зійшлися прочани.

На Франківщині 7 березня відбулася Проща присвячена ювілею об’явлення Погінської чудотворної ікони Богородиці. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

На Франківщині 7 березня відбулася Проща присвячена ювілею об’явлення Погінської чудотворної ікони Богородиці.

“28 лютого 2001 року, тобто двадцять років тому, була віднайдена ікона Погінської Богородиці. Цей ювілей ми вирішили символічно відзначити в першу неділю березня і подякувати Пресвятій Богородиці за ті ласки, якими вона обдаровує тих прочан, які приходять до неї протягом цих двадцяти років. Часто до мене звертаються приїжджі: “Отче, а де є той чудотворний образ, бо ми чули про ті ласки, які через нього можна отримати”, розповідає ігумен Погінського монастиря отців-василіян отець Роман Мельник.

 Він також додав, чимало вже тих, хто дякує Богородиці Погінській за те, що випросив ще багато років тому. Чуда, до слова, продовжуються і сьогодні. Можливо не про все можемо дізнатися, але люди не припиняють сюди приходити.

“Цей рік означився для мене цілою низкою ювілеїв – сорок років тому прийшов до монастиря, тридцять років тому – до Погоні. Тоді також почалися пошуки ікони, яка була достатньо відомою в Покутському краї. багаторічний ігумен Погінського монастиря. – Віднайшлася вона двадцять років тому – 2001 року. Важливо, що саме в той рік Україну відвідав Папа Римський Іван Павло ІІ”, – ділиться отець Никодим Гуралюк.

І це ще не всі цьогорічні ювілеї обителі – двадцять п’ять років минуло в лютому також, як копія ікони Погінської Богородиці була перенесена з Делятина – з помешкання родини Бачинських, які зберегли її на прохання єпископа Григорія Балагурака. Історія копії теж непроста, оскільки доля єпископа є трагічною – він помер на засланні, а ікону встиг передати родині парафіян греко-католиків з проханням зберегти до його повернення, або для того, хто захоче забрати її до храму в Погоні.

Отець Никодим Гуралюк розшукав родину, яка переїхала з Івано-Франківська і переконав повернути образ до обителі, думаючи, що віднайшов оригінал. Але експерти заперечили автентичність образу. Лише через п’ять років оригінальна чудотворна ікона Погінської Богородиці 16-17 століття повернулася до своїх вірних назавжди, щоб допомагати їм свідчити справжні чуда зцілення та отримання бажаних ласк.

Читайте також у ПІК:

Відійшов у вічність заслужений діяч мистецтв України Володимир Павліковський

На Прикарпатті рекомендують садити картоплю, коли зацвітуть вишні 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено