Івано-Франківськ

“Велике будівництво” на Тернопільщині: які дороги відремонтують

У Тернопільській області починають відновлювати Дорогу єдності М-30 Стрий – Ізварине.

“Велике будівництво” на Тернопільщині: цього року в рамках президентської програми передбачений ремонт доріг в області. Про це йдеться на сайті Тернопільської обласної державної адміністрації, пише ПІК.

"Велике будівництво" на Тернопільщині: які дороги відремонтують

“47 км від між містами Тернопіль та Бережани – перший новий об’єкт Великого будівництва у 2021 році на Тернопільщині. Ремонт автошляху М-12 є пріоритетом Президентської програми, адже разом з автошляхом М-04 він утворить новий маршрут, присвячений 30 річниці Незалежності (Траса М-30 )”, – зазначив голова ОДА Володимир Труш.

Ділянка майбутнього автошляху М-30 Стрий – Ізварине в Тернопільській області проходить від меж Івано-Франківщини та Хмельниччини через Тернопіль. Від обласного центру до межі Хмельницької області її лагодили 2018 року. А от від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років.

Роботи стартують вже у другій половині березня. Заплановано, що техніка рухатиметься із села Підгороднє на захід.

Крім того, у рамках програми “Велике будівництво” заплановано ремонт двох об’їзних доріг Тернополя. Будівництво східного обходу Тернополя, котрий з’єднає траси міжнародного значення М-19/Е-85 та М-12/Е-50.

“Головне завдання нової дороги – розвантажити вулиці обласного центру Тернополя від вантажного транспорту, покращити екологічну ситуацію в місті, зменшити рівень вібрації та шуму від потоку автомобілів, адже сьогодні комунальна об’їзна дорога Тернополя збігається з міськими вулицями. Східний обхід Тернополя – перший за часів незалежної України грантовий проект, в рамках якого передбачено спрямувати на будівництво 20 млн. євро”, – додав Володимир Труш.

Інша об’їзна –  заходить у Тернопіль зі сторони Збаразького кільця. Вартість робіт – близько 750 млн. грн.

Читайте також у ПІК:

“Велике будівництво”: на Тернопільщині продовжують спорудження об’єктів інфраструктури (ФОТО) 

На Тернопільщині людей записують на “публічну вакцинацію” 

Депутат від “Слуги народу” розповів, як можна обманути сенсорну кнопку для голосування 

Ваш гороскоп на тиждень 15 – 21 березня 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено