Івано-Франківськ

На Прикарпатті розпочинається весняний призов на військову службу

З Івано-Франківської області для проходження строкової військової служби направлять 435 призовників.

Возможно, это изображение (текст)

1 квітня на Прикарпатті розпочинається весняний призов на строкову військову службу у Збройні Сили та інші військові формування України у 2021 році.

Про це повідомляє Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки, пише ПІК.

“220 осіб будуть проходити службу в Збройних Силах України (Сухопутні війська — 107; Повітряні сили — 46; Військово-морські сили — 12; Частини центрального підпорядкування – 55). Та 215 осіб будуть проходити строкову військову службу в інших військових формуваннях: (Національній гвардії України — 125; Державній прикордонній службі – 70 та Державній спеціальній службі транспорту — 20”, – йдеться в повідомленні.

На призовні дільниці викликаються громадяни України віком від 18 до 27 років.

Термін проходження строкової служби для осіб з вищою освітою – 12 місяців, без вищої освіти – 18 місяців.

Весняний призов проводиться в умовах карантинних обмежень, викликаних пандемією «COVID-19».

Всім призовникам проведуть тестування на виявлення «COVID-19» на безоплатній основі. Вже у військовій частині призовники пройдуть двотижневий карантин.

До слова, всі призовники, які будуть призвані під час весняного призову 2021 року, прямують до військових частин, з яких будуть направлені для здобуття кваліфікаційної підготовки протягом 2-3 місяців в навчальні центри, після чого повертаються для подальшого проходження військової служби у військові частини.

Під час цьогорічного весняного призову добровільне проходження військової служби юнакам від 18 до 20 років, як минулого року, не передбачено.

Якщо громадянин, який призваний на військову строкову службу був офіційно працевлаштований, за ним зберігається місце праці на весь термін проходження військової служби та середньомісячний заробіток.

Призовники не залучаються до виконання бойових завдань в операції Об’єднаних сил.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено