Івано-Франківськ

Прикарпаття може вийти із червоної зони до кінця тижня

До кінця тижня Прикарпаття може вийти із червоної карантинної зони.

Карантин в Украине - вся информация об ограничениях | РБК Украина

За словами головного санітарного лікаря області Руслана Савчука, лікарні Прикарпаття заповнені хворими на коронавірус в середньому на половину, пише ПІК з посиланням на Суспільне Карпати.

До центральної міської клінічної лікарні за останній тиждень поступило менше пацієнтів, аніж у попередні. Проте кількість людей із важким перебігом хвороби залишається високою, розповідає головний лікар закладу Тарас Масляк. Не знижується поки і смертність. За його словами, карантин позитивно вплинув на кількість госпіталізацій, але нехтувати вимогами не варто.

“Ми трохи “видихнули” від пацієнтів, які до нас поступали. Але терміни перебування хворого у лікарні значно зросли. Якщо колись пацієнт у нас лежав 7-10 днів, то зараз – мінімум 14-30 днів. І важкість протікання хвороби є. Через це у нас ліжко-місця не так швидко звільняються”, – пояснив Тарас Масляк.

"До кінця тижня Прикарпаття може вийти із червоної зони" – головний санлікар області

Завдяки карантинним обмеженням, ситуація із коронавірусом в області стабілізувалася, вважає головний санітарний лікар області Руслан Савчук. В середньому, лікарні області заповнені хворими на коронавірус на 51 %. Зараз два показники поки не дозволяють Прикарпаттю вийти із червоної зони – епідемічний поріг та рівень госпіталізації. Але і вони знижуються.

“Якщо ці показники протягом цього тижня і надалі будуть так впевнено йти донизу, то ми зможемо десь, за моїми прогнозами, до кінця тижня вийти з червоної зони. Але це в будь-якому разі відбувається за рішенням уряду і МОЗ”, – каже Руслан Савчук.

"До кінця тижня Прикарпаття може вийти із червоної зони" – головний санлікар області

За останню добу на Франківщині зафіксували 91 новий випадок захворювання на COVID-19. Востаннє такий показник був на початку січня.

Щодо вакцинації, то протягом 4-го квітня щепилися 88 жителів області. Загалом на Прикарпатті вакцинувалися понад 12 500 людей.

“Практично усе – це є перша доза вакцини. Область в цілому отримала 22 тисячі доз вакцини”, – сказав Руслан Савчук.

Також він додав, що Франківщина отримає нові партії вакцини у травні-червні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено