Івано-Франківськ

Антимонопольний комітет закликає виробників цементу не підвищувати ціну

В Україні є чотири  виробники цементу, концентрують ринкову владу.

Антимонопольний комітет надав вітчизняним виробникам цементу обов’язкові для розгляду рекомендації не підвищувати ціни. Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету, пише ПІК.

Антимонопольний комітет закликає виробників цементу не підвищувати ціну

Рекомендації надали наступним виробникам цементу:

  • АТ “Подільський цемент”,
  • ПрАТ “Кривий Ріг Цемент”,
  • ПрАТ “Івано-Франківськцемент”,
  • ПрАТ “Дікергофф Цемент Україна”,
  • ПрАТ “Миколаївцемент”,
  • ТОВ “Цемент”.

Комітет, під час дослідження встановив, що товарними межами ринку є ринок цементу, який сегментується за марками. Водночас в Україні є чотири основні його виробники, що концентрують ринкову владу: сукупна частка Групи CRH, ПрАТ «Кривий Ріг Цемент», ПрАТ «Івано-Франківськцемент», ПрАТ «Дікергофф Цемент Україна» перевищує 90 %.

Наразі в Комітеті наявна інформація, що учасники ринку цементу почали отримувати повідомлення про підвищення виробниками відпускної ціни на цемент українського виробництва.

“Врахувавши динаміку змін у цей період факторів, що впливають на собівартість цементу, Комітет не знайшов об’єктивних причин для значного подорожчання цементу”, – йдеться у повідомленні.

АМКУ звертає увагу на схожу та циклічну поведінку виробників, що підняли ціни у зв’язку з очікуванням прийняття Комісією антидемпінгових заходів щодо імпортерів та інформує, що такі дії можуть бути оцінені як антиконкурентні узгоджені дії на ринку цементу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено