Івано-Франківськ

До 35 річниці аварії на ЧАЕС: актори Франківського драмтеатру зіграють виставу в Прип’яті

В ніч з 25 на 26 квітня у м. Прип`ять відбудеться мистецька Акція Chornobyl.35

174813184 10226179189854948 4395042468140885541 n scaled

Кульмінацією акції стане вистава “Нація” за однойменною книгою Марії Матіос у виконанні Івано-Франківського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, пише ПІК.

“Виставу грали для українців і цілого світу – на висоті 2028 метрів, у різних містах і селах, у визволених містечках опаленого війною сходу, у прифронтовій зоні. А тепер – у зоні відчуження. Драма-реквієм «Нація» – як молитва за душі героїв-ліквідаторів, за мучеників історії.Як сповідь, котра дає спокій і прощення. Бо тільки з любові народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ”, – йдеться на сторінці театру в фейсбуці.

Довідково про акцію:

В ніч з 25 на 26 квітня у м. Прип`ять відбудеться мистецька Акція Chornobyl.35

Вже кілька років поспіль охочі збираються у м. Прип`ять в ніч 26 квітня, щоб вшанувати пам`ять тих, хто віддав свої життя та здоров`я, покинув рідний дім та все, що було йому дорогим, через аварію на Чорнобильській АЕС.

Організатори кажуть, щороку 26 квітня о 1.23 ми переступаємо символічний Поріг – і йдемо далі.

Цього року розкажуть історію і покажуть, якою тепер стала зона відчуження, хто живе тут і що надає цим місцям сенс.

Програма акції:

Акцію відкриє колаборація Музично-поетичного проекту “Евтерпа” та PRIPYAT.Pianos композитора Володимира Савіна. Поети “Евтерпи” зачитають вірші відомих “чорнобильських” авторів та власні твори під музичну імпровізацію, що виконуватиметься на віртуальному інструменті, створеному за допомогою запису покинутих у м. Прип`ять піаніно. На звершення цієї частини акції – фільм “Поріг” режисера Роллана Сергієнка.

На церемонії запалення 35 свічок – за кількістю років, що пройшли після аварії – ми усі станемо учасниками служби Православної Церкви України та переглянемо презентовану проектом ARTEFACT діджитал – ікону “Чорнобильський Спас”.

Кульмінацією акції стане вистава “Нація” за однойменною книгою Марії Матіос.

Гостями акції стануть колишні жителі міста Прип`ять, учасники ЛПА на ЧАЕС, діячі культури та мистецтва, волонтери, журналісти. Триватиме акція приблизно 3,5 год.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено