Івано-Франківськ

У Тернополі Митрополит Епіфаній освятив Покровський храм (ФОТО)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 травня завершив освячення Покровського храму Свято-Троїцького духовного центру.

У Тернополі Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію. Про це повідомляє Тернопільська Єпархія ПЦУ, пише ПІК.

У Тернополі Митрополит Епіфаній освятив Покровський храм (ФОТО)

Під час відправи лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії). Наприкінці літургії Предстоятель Української Православної Церкви звернувся до вірян й привітав громаду з освяченням престолу та храму.

epifanij duhovnyj tsentr.98

“Сьогодні ми маємо з вами подвійне свято. Ми вшановуємо пам’ять святителя Миколая Чудотворця, архієпископа Мир Лікійських, з нагоди перенесення його мощей. А також радіємо з того, що спільно звершили освячення цього прекрасного храму на честь Покрова Божої Матері, завершивши черговий етап робіт у цьому чудовому комплексі, який слугує для людей. Ми освятили престол у храмі, який буде збирати вірних. Тому для вашої громади це справжнє торжество, бо освячується храм, освячується святиня, освячується дім Божий”, –  сказав Митрополит Епіфаній.

Митрополит також згадав приснопам’ятного протоієрея Анатолія, завдяки якому розпочалося будівництво храму.

epifanij duhovnyj tsentr.994

epifanij duhovnyj tsentr.997

epifanij duhovnyj tsentr.9994

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Епіфаній очолив заупокійну літію за спокій душі приснопам’ятного протоієрея Анатолія. Цього дня Предстоятель також звершив освячення погруддя Данила Галицького й відзначив меценатів церковними нагородами, а опісля благословив фестиваль духовної пісні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено